Hrskave kineske rolnice

Hrskave kineske rolnice

Grickalice

  • 6

    Broj osoba

  • Jeftino

    Cena

  • Jednostavno

    Težina pripreme

  • Vreme pripreme

  • Vreme pripreme

Sastojci

  • 6 palačinki (ispržene samo sa jedne strane)
  • 1 sitno iseckana mala glavica crnog luka
  • 100 g tanko isečenih pečuraka
  • 25g maslaca
  • 1 krupno rendana šargarepa
  • 50 g boranije
  • 1 kašika soja sosa
  • So i biber
  • 1 razbijeno jaje

Priprema

U tiganju zagrejte maslac i ispržite luk i pečurke.

Dodajte šargarepe i boraniju i pržite ih 1 minut.

Dodajte soja sos i začinite.

Premažite ispečenu stranu palačinke jajetom koje ste prethodno razbili. Središte svake palačinke premažite filom, ostavljajući 4 cm prostora uz ivice.

Presavijte ivice tako da ostavite 2 cm prostora u sredini. Premažite preostalom količinom razbijenog jajeta i presavijte palačinke od nesavijene ivice.

Pustite da se ohladi 1 sat.

U korpu stavite nekoliko rolnica od palačinki i pržite 3 – 5 minuta na 190 °C sve dok ne postanu hrskave i dobiju zlatnobraon boju.

Ispržite preostale rolnice i poslužite ih vruće ili tople.

Tefal proizvodi koji su neophodni za pripremu recepta