Engagement_Bandeau_934x198_SR.jpg

Mi uvek držimo svoju reč!

Tefal i njegovi partneri su svakodnevno posvećeni borbi za poboljšanje i smislen napredak. Mi se pridržavamo nekoliko principa u svom radu, a to su održivi razvoj, podjednake mogućnosti , uravnotežena ishrana za svakog i odgovorna potrošnja.

Kako bi se uspešno nosio sa ovim izazovima, Tefal je definisao pet prioriteta održivog razvoja:

Kao prvo, Tefal vodi računa da su svi proizvodi napravljeni u skladu sa etičkim principima, kako u Tefalovim fabrikama, tako i u fabrikama naših partnera.

Takođe, Tefal je razvio odgovornu politiku ljudskih resursa, koja je utemeljena na principima borbe protiv diskriminacije i poštovanja svih ljudi. U tom pogledu, Tefal smatra da je od ključne važnosti da svojim zaposlenima ponudi bezbedno radno mesto.

Treći prioritet je pomaganje zajednicama. Tefal postupa ekonomično i odgovorno u regijama u kojima posluje, podržava rast lokalnih kompanija, ali i pomaže lokalnim udruženjima u borbi protiv ekskluzije i učestvuje u debatama od javnog značaja koje se u velikoj meri tiču ishrane i zdravlja.

Današnji potrošači zahtevaju proizvode koji promovišu zdravlje i bezbednost. Za Tefal ovo podrazumeva proizvodnju proizvoda visokog kvaliteta koji su dugotrajni i omogućavaju pripremu zdravih i ukusnih obroka.

Konačno, Tefal vodi računa o životnoj sredini u svim fazama životnih ciklusa svojih proizvoda, počev od preliminarnih istraživanja, pa do završne obrade na kraju njihovog životnog veka, kao i o proizvodnji, prevozu i upotrebi od strane korisnika.

Ovo znači da verujemo da možemo da budemo lideri u proizvodnji kućnih aparata, ali da i dalje ne gubimo iz vida važne vrednosti, kao što su društveni, ekološki i ekonomski principi koji su u srži našeg poslovanja.

U daljem tekstu saznaćete više o tome kako se pridržavamo ovih principa u svom radu.


 

Novo kuvanje je zdravo kuvanje

Kuvanje nije samo mešanje nekoliko sastojaka da bismo pripremili neko jelo. Šta kuvate i način na koji kuvate je od ključne važnosti u pripremi obroka. Da biste shvatili šta je zdravo kuvanje, važno je da naučite kako da sačuvate nutritivne vrednosti i odlike (ukus, teksturu i mirise) sastojaka. Za ovo su vam potrebni aparati napredne tehnologije.

Morate da imate u vidu sledeća tri važna faktora ako želite da pripremite zdrav i uravnotežen obrok:

  • Upotrebite manje ulja da biste lakše pripremili zdrav obrok.
  • Dobra kontrola temperature je izuzetno važna za pripremu savršenih obroka i čuvanje nutritivnih svojstava u svim sastojcima.
  • Homogena raspodela toplote za brže kuvanje štedi vreme i energiju.

Čuvena nelepljiva obloga u Tefal tiganjima ne zahteva korišćenje ulja, što je sjajna nutritivna prednost.
Uz tehnologiju Thermo-Spot uvek ćete znati koji je savršen trenutak za početak pripreme jela. Postanite pravi šef kuhinje uz Tefal! Konačno, naše posuđe ima ekskluzivan dizajn i neverovatno je otporno.

+ Tefal

U eri kada su zdravlje i životna sredina sve važniji potrošačima, naše ekološke informacije garantuju bezbednost nelepljivih obloga na našim proizvodima.

Ponosni smo na sve posvećenosti kojima stremimo!

POGLEDAJTE PROIZVODE

Bezbedni i pouzdani proizvodi

Sve fabrike Groupe SEB, uključujući i Tefalovu fabriku, posluju u skladu sa ekološkim zahtevima standarda ISO 14001. Sve nove industrijske i logističke subjekte podvrgavamo posebnim analizama kako bismo utvrdili da li ispunjavaju uslove koje nalaže ovaj standard ili kako bismo im pomogli da ih ispune.

Najveća Tefalova fabrika se nalazi u Rumiliju u Francuskoj i proizvodi 45 miliona jedinica godišnje. U sklopu naše kampanje poboljšanja, nastojimo da umanjimo uticaj na životnu sredinu iz godine u godinu. Naša ekološki odgovorna strategija pomogla nam je da osmislimo procenu životnog ciklusa tiganja koju sprovodi ENSAM (Ecole Nationale Supérieure des Arts et Métiers) i overava QUANTIS.

Na primer, na ovaj način smo dokazali da Tefal tiganji sa nelepljivom oblogom, ako uzmemo u obzir dugotrajnost proizvoda, neuporedivo manje škode životnoj sredini u poređenju sa keramičkim tiganjima, u slučaju kada su oba proizvoda napravljena pod istim uslovima.

Nastojimo da napravimo proizvode koji imaju dug vek i kojima ćete se dugo služiti i pripremati još mnogo zdravih i ukusnih obroka za svoje najvoljenije, pritom vodeći računa o zdravlju naše planete.

 

Preuzmite datoteku

 

Vratite deci osmeh na lice

Počevši od 2010, svake godine smo lansirali novu liniju proizvoda kako bismo podržali UNICEF-ove projekte o ishrani dece.

Tefal donira 1 EUR od prodaje ovih proizvoda UNICEF-u. Od prikupljenog novca se zatim nabavljaju terapija, hrana, suplementi, kao i posebna nega za pothranjenu decu i ujedno se njihovi roditelji obučavaju o zdravoj ishrani.

Donirali smo više od 1,5 miliona EUR UNICEF-u od 2010. godine i na taj način smo podržali decu u Madagaskaru 2011. godine, kao i decu u Indiji i Južnoj Africi naredne godine. Program za 2013. – 2014. namenjen je neuhranjenoj deci u Burkini Faso.

I vi možete da učinite dobro delo i pomognete neuhranjenoj deci tako što ćete kupiti neki proizvod iz našeg partnerstva sa UNICEF-om:
  • Posuđe: tiganji, duboki tiganji...
  • Pegle
  • Telesne vage

Otkrijte naše ECODESIGN proizvode

U Tefalu želimo da osmislimo proizvode koji će vam pomoći da pripremite savršene obroke za svoje najvoljenije. Međutim, želimo i da očuvamo našu životnu sredinu i zato nudimo mnogobrojne proizvode koji su napravljeni od 100% recikliranog materijala.

U 2010. godini smo pokrenuli ekološki odgovornu politiku povezivanjem ekologije i gastronomije. Lansirali smo liniju Natura, napravljenu od 100% recikliranog aluminijuma i Enjoy, špatule koje su napravljene od 95% recikliranog materijala. I danas nastavljamo da lansiramo ekološki odgovorne proizvode. Sa zadovoljstvom vam najavljujemo prvu liniju posuđa za pečenje od 100% recikliranog aluminujuma.

100% reciklirani aluminijum ima 3 ključne prednosti:

  • Ušteda energije: u proizvodnji ovog posuđa utroši se 95% manje energije u poređenju sa proizvodnjom posuđa od klasičnog aluminijuma.
  • Zaštita svetskih rezervi aluminijuma: 1 tona recikliranog aluminijuma odgovara aluminijumu prikupljenom iz 4 tone boksita*. Planeta tako čuva svoje prirodne resurse i smanjuje se količina zakopanog otpada. Ovo je jedan mali korak za kuhinje, a ogroman za planetu.
  • Izuzetni rezultati: uz homogenu raspodelu toplote i brzo dostizanje željene temperature, reciklirani aluminijum garantuje iste rezultate kao i klasični aluminjum.
  •  

Tefal je posvećen zaštiti planete i želi da očuva njene prirodne resurse. Uvereni smo da doprinosimo zaštiti planete ako koristimo reciklirani aluminjum!

Saznajte više