Rasporedite piletinu u posudu za pečenje i dodajte polovinu crnog luka, peršuna i paradajza. Pospite limunovim sokom i maslinovim uljem. Pripremajte na pari 10 minuta sa predjelom i dezertom. Za to vreme pomešajte pire od paradajza sa belim lukom i t ...
Kruške rasporedite u šolje. Proključajte vodu sa medom i zatim dodajte crveno vino, štapić vanile, karanfilić, cimet i kriške narandže. Sipajte smesu u šolje sa kruškama, ali izvadite komadiće karanfilića i štapić vanile. Zatvorite šolje poklopcima. ...
Pomešajte kukuruzno brašno sa 100 ml vode i dodajte vino. Pomešajte šafran sa 50 ml tople vode. Isecite jagnjeću plećku u kocke veličine oko 30 g. Oljuštite i isecite đumbir i crni luk. Oljuštite i sameljite beli luk. Isecite konzervirani limun na če ...
Izvadite tronožac i korpu. Rastopite maslac u otvorenoj posudi. Dodajte mleko i pustite da proključa na visokoj temperaturi. Umešajte pirinač i šećer. Ponovo pustite da mleko proključa uz povremeno mešanje. Smanjite vatru tako da mleko sve vreme klju ...
Zagrejte rernu na 200 °C. U posudu umutite jaja mikserom sve dok ne postanu penasta. Dodajte brašno, mleko i so. Mutite sve dok smesa ne postane glatka. Pažljivo dodajte sir špatulom. Na srednjoj temperaturi otopite maslac u tiganju Ingenio srednje v ...
Oljuštite krompir i skuvajte ga u posoljenog proključaloj vodi. Ocedite i izgnječite temeljno. Pomešajte sir, peršun, isečeno tvrdo kuvano jaje, so, biber i oraščić. Oblikujte u rolnice veličine 2 x 5 cm. Umutite jedno jaje sa 1 kašikom ulja, solju i ...
U Tefal dubokom tiganju prečnika 20 cm zagrejte maslinovo ulje i blago dinstajte mleveni beli i crni luk oko 3 minuta sve dok ne omekšaju. Dodajte paradajz, tucane ljute papričice i origano. Paradajz izgnječite poleđinom kašike. Prekrijte i krčkajt ...
Da biste napravili ulje od belog luka, limuna i žalfije, zagrevajte ulje u tiganju srednje veličine sa nelepljivom oblogom, na slaboj vatri. Dodajte beli luk i pržite oko 30 sekundi ili dok ne pusti aromu. Skinite sa vatre. Dodajte žalfiju, koru lim ...
Glavno jelo, PredjeloPristupačnoSrednje
15 min
40 min
Istopite belu čokoladu sa proključalom vodom i postepeno dodajte mleko. Pustite da se čokolada sporo topi i blago je mešajte. Sipajte mešavinu u blender, dodajte jabuku i krušku i miksirajte 25 sekundi na 1. brzini. Sipajte mešavinu u čašu. Sameljite ...
Pomešajte ulje, sirće, so, biber i beli luk. Dodajte tikvice, crvenu papriku i crni luk. Protresite sastojke da biste ih obložili smesom. Izaberite program „Manual Mode“ i pritisnite „OK“. Nanesite malu količinu ulja za pečenje na ploče za pripremu ...
Zagrejte ulje u tiganju i pržite svinjske medaljone sa obe strane dok ne potamne. Premažite ih senfom i stavite u porcelansku, keramičku ili plastičnu činiju otpornu na toplotu. Dodajte pavlaku. Okružite trakama povrća i postavite činiju u korpu za k ...
Umešajte brašno, šećer, prašak za pecivo i so. Umutite jaja i dodajte ih mešavini sa brašnom zajedno sa jogurtom. Dodajte ekstrakt kafe. 2/3 svake šolje ispunite testom. Prekrijte poklopcima. Kuvajte na pari 10 minuta. Za to vreme pripremite glazuru. ...