TEFAL OptiGrill+ GC712D34

OptiGrill+ GC712D34 Savršeni rezultati pečenja, od slabo pečenog do dobro pečenog

Savršeni rezultati pečenja od slabo do dobro pečenog

Uz OptiGrill+, naš najnoviji inovativni proizvod, "smart" tehnologija garantuje pripremu ukusnih jela. Uz tehnologiju "Automatskog senzora za kuvanje", vreme i temperatura se automatski prilagođavaju debljini i broju namirnica na roštilju, na temelju 6 programa pečenja (burgeri, živina, sendviči, kobasice, crveno meso, riba) i program za smrznutu hranu. Istovremeno, svetlosni indikator omogućava direktni nadzor: ljubičasta za predgrevanje, plava a zatim zelena za početak kuvanja, žuta kada je hrana slabije pečena, narandžasta za srednje pečenu hranu i crvena za dobro pečenu. Savršeno prilagodljiv za svačiji ukus, jednostavno podignite poklopac kako biste izvadili meso kada je gotovo a ostalo ostavite da nastavi da se peče! Dodatni manuelni način rada sa 4 podesiva temperaturna nivoa omogućava vam da kuvate bilo šta a savršeno je prilagođeno i za voće i povrće, da ih pripremate kako želite.

Oznaka: GC712D34

Automatski senzor i indikator nivoa pečenja za savršene rezultate

Upoznajte OptiGrill+, našu inovaciju sa manuelnim načinom rada koji sadrži četiri nivoa temperature za beskrajne mogućnosti kuvanja.

Unapređen tehnologijom "Automatskog senzora kuvanja", OptiGrill+ odmah detektuje broj namirnica na površini za pečenje i procenjuje debljinu namirnice kako bi automatski podesio temperaturu i vreme za pečenje za savršene rezultate.

Svetolosni indikator i zvučni sistem omogućuju direktni nadzor za veoma precizno kuvanje, pripremu mesa baš kako volite: slabo pečeno, srednje pečeno, dobro pečeno.

6 programa za kuvanje: burgeri, živina, sendviči, kobasice, crveno meso i riba plus program za smrznutu hranu i manuelni način rada sa 4 podešavanja temperature.

Dodatna svojstva uključuju nelepljive aluminijumske ploče, površine 600 cm2, dovoljno za posluživanje 2 do 4 osobe i velika tacna za sokove, pod uglom od 7°.

Osnovno
 • 6 automatskih programa i indikator nivoa pečenja za savršene rezultate, od slabo do dobro pečenog

  Manuelni način rada sa 4 podesive temperature za pripremu svih vrsta jela.

 • 6 programa kuvanja

  Za različite vrste hrane: Burger, Živina, Sendviči, Kobasice, Crveno meso, Riba

 • Indikator nivoa pečenja

  Kontrolisano pečenje za savršene rezultate od slabo do dobro pečenog: označava nivo zapečenosti i daje zvučni signal na svakom nivou pečenja, kako biste znali kada je vaše jelo pečeno onako kako želite!

 • Automatski senzor kuvanja

  Automatski meri debljinu mesa kako bi prilagodio temperaturu pečenja veličini i debljini svakoj vrsti hrane unutar zadatog programa.

 • Bezbedno za pranje u mašini za pranje posuđa

  Nelepljive livene aluminijumske ploče i tacna za sokove mogu da se peru u mašini za pranje posuđa.

 • Veoma velika tacna za sokove

  Velika tacna za sokove i ploče sa uglom od 7° za praktično odlivanje sokova.

 • Izuzetna efikasnost: livene aluminijumske ploče

  Izuzetna efikasnost aluminijumskih ploča sa PTFE oblogom za jednostavno održavanje

Recepti
Uputstva i priručnik
Česta pitanja
Ne, nakon kraja prve ture potpuno otvorite gril i izvadite hranu. Zatvorite gril i pritisnite OK. Ne morate prvo da isključite gril. Kada svetla ponovo zasvetle, izaberite režim koji želite. Faza predgrejavanja bi trebala da bude mnogo brža nego prvi put jer će ploče već biti vruće. Kada Optigrill ispusti zvučni signal da označi da je spreman, ponovno otvorite gril i stavite drugu turu hrane na ploče i nastavite kao i obično.
Postoje 4 nivoa temperature, kako je prikazano na indikatoru u boji:
Zelena: 110°C (230°F do 257°F)
Žuta: 190°C (356°F do 383°F)
Narandžasta: 225°C (428°F do 455°F)
Crvena: 270°C (518°F do 545°F)
Ne jer senzori za kuvanje nisu aktivni u ručnom režimu.
Pre čišćenja roštilja sačekajte oko 45 minuta da se uređaj ohladi. Da biste uklonili krupnije ostatke hrane sa ploča ili sa bočnih delova, preporučujemo da upotrebite drvenu ili plastičnu lopaticu. Da biste očistili gril i komponente grila, koristite krpu nakvašenu toplom vodom. Nemojte potapati gril u vodu. Nemojte koristiti abrazivna sredstva za čišćenje ili sredstva koja sadrže alkohol ili benzin jer mogu da oštete uređaj.
Aparat nije bio potpuno otvoren prilikom postavljanja hrane na ploče za gril pre kuvanja.
Rešenja: da bi se omogućilo da aparat detektuje početak kuvanja, aparat mora biti potpuno otvoren pre svakog ciklusa kuvanja. Ako nije, ciklus kuvanja neće početi. Potpuno otvorite gril, pa ga zatvorite i pritisnite OK.
Nakon što ste sledeli uputstva za aktiviranje aparata navedena u uputstvu za upotrebu, proverite da li utičnica radi tako što ćete povezati neki drugi aparat. Ako još uvek ne radi, nemojte rastavljati ili popravljati aparat samostalno i odnesite ga u ovlašćeni servis.
Nemojte koristiti aparat. Kako biste izbegli potencijalnu opasnost, odnesite aparat kod ovlašćenog servisera.
Aparat je detektovao problem i može biti potrebno da se popravi.
Ako aparat ostavite otvoren između 2 ciklusa kuvanja, on će se prebaciti u bezbednosni režim i moraće da se resetuje.
Da bi se obezbedili najbolji rezultati kuvanja, ne bi trebalo da otvarate aparat na duže od 1 minut tokom ciklusa kuvanja. RESETUJTE ga tako da ga isključite iz struje na 2-3 minute i ponovo pokrenete puni ciklus kuvanja.
Ako je debljina sastojaka manja od 4 mm, previše su tanki (na primer, režnjevi slanine), pa ih aparat možda ne prepoznaje.
Ovo nije nikakav problem. Potrebno je da pritisnete taster OK da biste potvrdili početak grilovanja.
Počeli ste da kuvate pre kraja predgrejavanja.
Da biste ovo popravili: isključite aparat, izvadite hranu, ponovo uključite aparat, a zatim se vratite na izbor programa i sačekajte dok zagrevanje završi pre kuvanja hrane.
Ako problem i dalje postoji uprkos pridržavanju navedenog saveta: aparat će možda morati da se popravi.
• Ploče za gril nisu pravilno postavljene na kuke ploče i stoga senzori ne mogu pravilno da detektuju hranu.
Da biste popravili ovaj problem, isključite aparat i ostavite ga da se ohladi. Zatim pravilno namestite ploču za kuvanje.
• Počeli ste pripremu hrane između ploča bez prethodnog zagrevanja.
Da biste ovo popravili: isključite aparat, izvadite hranu, zatvorite aparat. Ponovo uključite aparat, odaberite i potvrdite program i sačekajte da zagrevanje završi.
• Ako problem i dalje postoji uprkos pridržavanju navedenog saveta: aparat će možda morati da se popravi.
Ovo se može desiti zbog nepravilnog čišćenja ploča za kuvanje.
Preporučujemo da isperete ploče za kuvanje na sledeći način pre stavljanja u mašinu za pranje sudova da biste uklonili sve ostatke hrane:
- Potopite ploče u vruću vodu i odmašćivač za sudove na otprilike 30 minuta,
- Istrljajte obe strane ploče sunđerom ili četkom za sudove, vrućom vodom i sredstvom za odmašćivanje sudova,
- Isperite,
- Stavite u mašinu za pranje sudova.
Vaš aparat sadrži vredne materijale koji se mogu obnoviti ili reciklirati. Odnesite ga u lokalni centar za prikupljanje otpada.
Idite u odeljak „Dodaci“ na veb lokaciji da biste jednostavno pronašli sve što vam je potrebno za proizvod.
Pronađite detaljnije informacije u odeljku Garancija na Internet stranici.
Ako mislite da jedan deo nedostaje, pozovite Centar za potrošačke usluge, a mi ćemo vam pomoći da pronađete odgovarajuće rešenje.