Ražnjići sa piletinom na grčki način

Ražnjići sa piletinom na grčki način

Glavno jelo

  • 4

    Broj osoba

  • Pristupačno

    Cena

  • Jednostavno

    Težina pripreme

  • Vreme pripreme

  • Vreme pripreme

Sastojci

  • 2 kašike (30 ml) maslinovog ulja
  • 2 kašike (30 ml) limunovog soka
  • 2 kašičice (10 ml) suvih listova origana
  • 1 kašičica (5 ml) sitno izrendane limunove kore
  • Po 3/4 kašičice (4 ml) soli i bibera
  • 1/2 kašičice (2 ml) mlevene paprike
  • 6 češnjeva mlevenog belog luka
  • 4 komada pilećih prsa bez kostiju i kožice isečenih u komade
  • Sos tzatziki

Priprema

Promešajte ulje i limunov sok, origano, limunovu koru, so, biber, ljutu papričicu, papriku i beli luk u velikoj činiji. Dodajte piletinu i protresite je kako biste je obložili sastojcima. Piletinu rasporedite na drvene ražnjiće dužine 20 cm.

Izaberite program „Živina“ i pritisnite „OK“. Nanesite malu količinu ulja za pečenje na ploče za pripremu hrane. Kada ljubičasta indikator lampica prestane da treperi, rasporedite ražnjiće na gril i zatvorite poklopac.

Grilujte u serijama sve dok indikator lampica ne postane crvena. Poslužite ražnjiće sa piletinom sa prilogom od tzatziki sosa.

Saveti: Poslužite ražnjiće na kuvanom, začinjenom pirinču sa grčkom salatom. Poslužite piletinu na pita hlebu premazanu tzatziki sosom, isečenim paradajzom, krastavcem i crvenim lukom kako tradicionalnu mediteransku tortilju.

Tefal proizvodi koji su neophodni za pripremu recepta