Zdrava kinoa sa belim lukom, peršunom i pečurkama

Zdrava kinoa sa belim lukom, peršunom i pečurkama

  • 4

    Broj osoba

  • Jeftino

    Cena

  • Veoma jednostavno

    Težina pripreme

  • Vreme pripreme

  • Vreme pripreme

Sastojci

  • 200g kinoe
  • 400g mešanih pečuraka
  • 2 češnja belog luka
  • 2 crvena luka
  • 2 kašike rendanog parmezana
  • 1 kocka bujona od povrća
  • 2 kašike seckanog peršuna
  • 1 kašika ulja od repice
  • So
  • Biber

Priprema

Oljuštite i iseckajte beli i crni luk. Operite pečurke, odvojte drške i tanko ih iseckajte. Ugrejte ulje od repice u Tefal tiganju.

Sačekajte da Thermo-Signal™ postane crven. Ovo označava pravu temperaturu za početak pripreme.

Propržite beli i crni luk na niskoj temperaturi 5 minuta. Dodajte kinou i dobro promešajte. Rastopite kocku bujona u 45cl tople vode i sipajte u tiganj.

Ostavite da se kuva 20 minuta na niskoj temperaturi. Dodajte pečurke i kuvajte dok potpuno ne upiju bujon, oko 15 minut. Začinite po svom ukus. Dodajte parmezan i peršun.

Prijatno!