Broj osoba
Cena
Težina pripreme
Vreme pripreme
Vreme pripreme
Palačinke od rendanog krompira. Operite, ogulite i irendajte krompir. Iscedite krompir u ruci kako biste uklonili višak tečnosti. Dodajte so i biber, kao i muskatni oraščić.
Zagrejte ulje u tiganju. Oblikujte palačinku od krompira i pržite na srednjoj temperaturi sve dok ne porumeni. Okrenite palačinku na drugu stranu. Nastavite da pržite dok i druga strana ne dobije zlatnožutu boju. Držite na toplom.
Bearnaise sos. Pročistite puter (istopite ga; nežno uklonite belu penu na vrhu; zatim presipajte kristalno žutu tečnost istopljenog putera u drugu posudu, bez dodavanja belih grudvica na dnu - zadržite samo kristalnu tečnost istopljenog putera).
U tiganj za sos dodajte crveni luk, sirće, vino i biber. Sačekajte dok tečnost skoro potpuno ne ispari. Dodajte 10 cl vode i sačekajte ponovo da ispari. Ostavite da se ohladi. Dodajte žumanca i jednu kašiku hladne vode.
Na veoma slaboj temperaturi, zagrejte smesu neprestano mešajući sve dok smesa ne postane gušća, lagana i penasta. Isključite izvor toplote.
Dodajite postepeno puter mešajući neprestano (kao prilikom pripreme majoneza). Dodajte so i iseckano začinsko bilje.
Završni potez. Ispecite odreske na veoma malo zagrejanog ulja. Okrenite ih na drugu stranu. Kada postanu pečeni po vašem ukusu (slabo, srednje i veoma pečeni) dodajte krišku putera i pecite jos 1 minut okrećući odreske kako biste ih u potpunosti prekrili puterom.
Servirajte odreske uz palačinke od krompira i pripremljeni sos.