Tiramisu sa musom od bele čokolade

Tiramisu sa musom od bele čokolade

Desert

  • 4

    Broj osoba

  • Pristupačno

    Cena

  • Srednje

    Težina pripreme

  • Vreme pripreme

  • Vreme pripreme

  • 4Č00

    Vreme mirovanja

Sastojci

  • 8 piškota
  • Gorki kakao za ukras
  • 15 g Amaretta (ili rum)
  • 13 g šećera
  • 140 g bele čokolade
  • 25 g šećera
  • 17 cl mleka
  • 14 cl ohlađene slatke pavlake
  • 14 g gustina
  • 1 vanilin štapić
  • 2 belanca
  • 0.8 g agar agara u prahu (1 kašika.)

Priprema

Mus od bele čokolade. Pomešajte šećer sa žumancem. Dodajte gustin u koji ste prethodno dodali agar agar i dobro izmešajte kako biste izbegli grudvice. Dodajte mleko postepeno i ubacite i semenke vanile (prepolovite štapić vanilije i dodajte samo njen sadržaj u mleko). Stavite smesu u tiganj za sos.

Kuvajte na srednjoj temperaturi, konstantno mešajući dok smesa ne postane gusta. Smanjite temperaturu pa dodajte belu čokoladu. Nastavite zagrevati i mešati dok se čokolada ne istopi. Prekrijte folijom (foliju stavite na samu površinu smese kako biste sprečili stvaranje površinskog sloja). Ostavite da se ohladi (bez stavljanja u frižider).

Umutite slatku pavlaku. Kada je krem od bele čokolagde skoro ohlađen, dodajte umućeni šlag u 2 dela. Stavite smesu u špric kesu. Ostavite da se u potpunosti ohladi u frižideru. Za pripremu sirupa, skuvajte kafu i šećer. Dodajte alkohol. Ostavite da se ohladi.

Potopite piškote u sirup i svaki stavite u porculanske posude. Prelijte piškote musom od bele čokolade.

Pre serviranja, pospite sve gorkim kakao prahom.