Broj osoba
Cena
Težina pripreme
Vreme pripreme
Vreme pripreme
Vreme mirovanja
Mus od bele čokolade. Pomešajte šećer sa žumancem. Dodajte gustin u koji ste prethodno dodali agar agar i dobro izmešajte kako biste izbegli grudvice. Dodajte mleko postepeno i ubacite i semenke vanile (prepolovite štapić vanilije i dodajte samo njen sadržaj u mleko). Stavite smesu u tiganj za sos.
Kuvajte na srednjoj temperaturi, konstantno mešajući dok smesa ne postane gusta. Smanjite temperaturu pa dodajte belu čokoladu. Nastavite zagrevati i mešati dok se čokolada ne istopi. Prekrijte folijom (foliju stavite na samu površinu smese kako biste sprečili stvaranje površinskog sloja). Ostavite da se ohladi (bez stavljanja u frižider).
Umutite slatku pavlaku. Kada je krem od bele čokolagde skoro ohlađen, dodajte umućeni šlag u 2 dela. Stavite smesu u špric kesu. Ostavite da se u potpunosti ohladi u frižideru. Za pripremu sirupa, skuvajte kafu i šećer. Dodajte alkohol. Ostavite da se ohladi.
Potopite piškote u sirup i svaki stavite u porculanske posude. Prelijte piškote musom od bele čokolade.
Pre serviranja, pospite sve gorkim kakao prahom.