Svilenkasti krem sa karamelom, slanim puterom i kokicama

Svilenkasti krem sa karamelom, slanim puterom i kokicama

Desert

  • 4

    Broj osoba

  • Jeftino

    Cena

  • Jednostavno

    Težina pripreme

  • Vreme pripreme

  • Vreme pripreme

Sastojci

  • 200 g šećera
  • 200 g slatke pavlake
  • 40 g blago slanog putera
  • 180 g mleka
  • 260 g slatke pavlake
  • 25 g gustina
  • Karamelizovane kokice za ukras

Priprema

Karamel: Stavite šećer u tiganj. Kuvajte na srednjoj temperaturi, nakon čega će se šećer početi lagano karamelizirati. Povremeno promešajte kako bi se smesa ujedinila i jednako karamelizovala.

Dodajite pomalo pavlake, a nakon toga puter. Dobro promešajte. Uklonite sa toplote i ostavite da se ohladi.

Naspite po malo karamele u svaku posudicu za serviranje.

Krem: Pomešajte 100 g karamele sa pavlakom i zatim mlekom. U gustin dodajte 7 cl tečnosti. Dodajte preostalu tečnost. Pretresite u tiganju za sos i kuvajte na umerenoj temperaturi mešajući sve vreme.

Uklonite sa toplote i dodajte 2 žumanca i promešajte.

Odmah podelite krem u posudice i ostavite da se ohladi.

Ukrasite karameliziovanim kokicama.