Broj osoba
Cena
Težina pripreme
Vreme pripreme
Vreme pripreme
Karamel: Stavite šećer u tiganj. Kuvajte na srednjoj temperaturi, nakon čega će se šećer početi lagano karamelizirati. Povremeno promešajte kako bi se smesa ujedinila i jednako karamelizovala.
Dodajite pomalo pavlake, a nakon toga puter. Dobro promešajte. Uklonite sa toplote i ostavite da se ohladi.
Naspite po malo karamele u svaku posudicu za serviranje.
Krem: Pomešajte 100 g karamele sa pavlakom i zatim mlekom. U gustin dodajte 7 cl tečnosti. Dodajte preostalu tečnost. Pretresite u tiganju za sos i kuvajte na umerenoj temperaturi mešajući sve vreme.
Uklonite sa toplote i dodajte 2 žumanca i promešajte.
Odmah podelite krem u posudice i ostavite da se ohladi.
Ukrasite karameliziovanim kokicama.