Rižoto sa graškom

Rižoto sa graškom

Glavno jelo

  • 4

    Broj osoba

  • Pristupačno

    Cena

  • Srednje

    Težina pripreme

  • Vreme pripreme

  • Vreme pripreme

Sastojci

  • 300 g pirinča
  • 1 l pilećeg bujona
  • 1 glavica sitno iseckanog crnog luka
  • 50 g pavlake
  • 2 x 25 g maslaca
  • 150 g graška
  • 100 g rendanog parmezana
  • So i biber

Priprema

Podesite termostat na temperaturu od 130 °C na program „Sauté“ . Istopite 25 g maslaca i sotirajte luk u njemu.

Podesite termostat na temperaturu od 100 °C na program „Pirinač/rižoto“. Dodajte pirinač u posudu i sipajte 1 litar pilećeg bujona. Kuvajte 15 minuta u zaklopljenoj posudi.

Dodajte grašak 2 minuta pre kraja kuvanja, a na samom kraju sipajte 50 g pavlake, 25 g maslaca i 100 g rendanog parmezana.

Tefal proizvodi koji su neophodni za pripremu recepta