Broj osoba
Cena
Težina pripreme
Vreme pripreme
Vreme pripreme
Ogulite i naseckajte crveni luk. Iseckajte nekoliko listića korijandera. Ogulite i očistite škampe. Isecite sve škampe na 3 dela (osim 8 škampi koje će poslužiti kao dekoracija).
Zagrejte bujon u loncu. U wok tiganju zagrejte ulje i dodajte škampe (isečene i cele), zatim ih propržite. Uklonite ih iz tiganja.
U isti tiganj dodajte luk. Propržite ga malo i dodajte pirinač. Dobro promešajte i pržite dok ne postanu kristalasti.
Dodajte belo vino. Povremeno mešajući sačekajte da vino ispari. Dodajite po kutlaču bujona u pirinač, mešajući konstantno. Kada je pirinač gotov, dodajte krem sir, korijander i komadiće škampi.
Promešajte. Narendajte parmezan. Na vrh stavite cele škampe. Pokrijte poklopcem i ostavite 3 minuta da se ohladi pre serviranja.