Prženice od brioša sa slanim karamel puterom

Prženice od brioša sa slanim karamel puterom

  • 2

    Broj osoba

  • Jeftino

    Cena

  • Veoma jednostavno

    Težina pripreme

Sastojci

  • 4 parčeta brioša
  • 90g šećera u prahu
  • 3 kašike pavlake
  • 100ml vode
  • 30g putera
  • 1 jaje
  • 100ml mleka

Priprema

Ugrejte šećer u prahu i vodu u TEFAL tiganju sa nelepljivom oblogom. Sačekajte da karamel postane braon (ne mešajte), sklonite sa vatre, dodajte puter, promešajte i dodajte pavlaku. Ostavite da se ohladi.

U tanjir sipajte mleko. U činiji umutite jaje. Koristite brioš koji je star nekoliko dana. Isecite ga na kriške debljine 1cm. Umočite svaku krišku prvo u mleko pa u umućeno jaje.

Zagrejte Tefal tiganj sa nelepljivom oblogom i sačekajte da Thermo - signal postane crven. To znači da je postignuta savršena temperatura za početak pripreme.

Zagrejte malo ulja i pržite brioš po nekoliko minuta sa svake strane. Parčići će biti hrskavi spolja, a mekani iznutra. Stavite brioš na tanjir i sipajte odozgo karamel.