Pržene špargle sa jagodama, balsamico sirćetom i grilovanom slaninom

Pržene špargle sa jagodama, balsamico sirćetom i grilovanom slaninom

Predjelo

  • 4

    Broj osoba

  • Skupo

    Cena

  • Srednje

    Težina pripreme

  • Vreme pripreme

  • Vreme pripreme

Sastojci

  • 20 do 24 zelene špargle
  • 40 g parmezana
  • 7 cl maslinovog ulja
  • 2 cl balsamico sirćeta
  • 150 g jagoda
  • 8 kriški slanine ili masnoće
  • So i biber

Priprema

Operite jagode i isecite ih na 2 do 4 komada zavisno od veličine.

Operite špargle. Uklonite listiće duž stabljike. Propržite kriške slanine u tiganju za prženje i zatim ih ukolnite iz tiganja.

Stavite malo ulja u tiganj. Propržite špargle u maslinovom ulju. Kada postanu al dente dodajte malo balsamico sirćeta. Isključite ringlu. Dodajte jagode i pažljivo promešajte kako bi se i jagode obložile sosom od sirćeta.

Aranžirajte slaninu po tanjirima, zatim dodajte špargle i jagode preko.

Ukrasite parmezanom i dodajte malo soli i bibera i malo maslinovog ulja.