Broj osoba
Cena
Težina pripreme
Vreme pripreme
Vreme pripreme
Isecite 4 komada guščije jetrene paštete na kriške od 2 cm. Dodajte biber i pospite brašnom sa obe strane. Držite u frižideru.
Isecite smokve na polovine. Naseckajte lešnike na veće komade i malo ih propržite u tiganju, mešajući s vremena na vreme. Ostavite da se ohladi.
Zagrejte ulje u tiganju. Propržite smokve na srednjoj temperaturi okrenute na isečenu stranu u tiganju. Dodajte šećer, puter i lešnike. Karamelizujte smokve i stavite ih na toplo mesto poput rerne, a tiganj dobro očistite.
Zagrejte tiganj na srednjoj temperaturi. Propržite komade guščije paštete u tiganju i pecite oko 1 minut ili dok ne porumene. Okrenite ih na drugu stranu i pecite jos 1 minut. Stavite na upijajući papir.
Rasporedite smokve po tanjirima. Servirajte komade propržene guščije jetrene paštete (bez soka koji ste dobili za vreme prženja). Posolite.
Poslužite odmah uz odličan hleb ili tostirani brioš.