Piletina i indijski orah pripremljeni u tiganju Stir Fry

Piletina i indijski orah pripremljeni u tiganju Stir Fry

Glavno jelo

  • 4

    Broj osoba

  • Pristupačno

    Cena

  • Jednostavno

    Težina pripreme

  • Vreme pripreme

  • Vreme pripreme

Sastojci

  • 200 g pilećih prsa
  • Prstohvat soli
  • 40 g indijskog oraha
  • 60 g šunke
  • 2 – 3 štapića celera
  • 60 g bukovača, braon šampinjona ili belih šampinjona
  • 60 g zamrznutog graška (odmrznutog)
  • 60 g kukuruza šećerca.
  • 1 šargarepa
  • ½ crvene paprike
  • 2 – 3 mlada luka
  • 3 kašike ulja od kikirikija
  • 175 ml ključale vode
  • 1 kocka pilećeg bujona
  • 1 kašičica kukuruznog brašna
  • 1 kašičica sosa od bukovača
  • 2 kašičice susamovog ulja
  • 1 kašika suvog šerija

Priprema

Isecite piletinu na tračice i istrljate ih solju.

Isecite šunku, celer, pečurke, šargarepu i crvenu papriku u komadiće slične veličine.

Tanko isecite mladi luk.

Rastvorite kocku bujona u vodi.

Dodajte kukuruzno brašno, sos od školjki, susamovo ulje i šeri.

Zagrejte 1 kašiku ulja u Tefal tiganju.

Dodajte piletinu i indijski orah.

Uklonite sastojke kašikom sa rupicama.

Dodajte 2 kašike ulja od kikirikija, pečurke i kukuruz šećerac.

Pržite 1 minut uz stalno mešanje. Dodajte šunku, celer, grašak, šargarepu i crvenu papriku.

Pržite 2 minuta uz stalno mešanje.

Dodajte bujon i mladi luk.

Pospite komadiće piletine bujonom u kocki.

Vratite piletinu i indijski orah u posudu.

Dodajte mešavinu bujona i mešajte sve dok sos ne proključa i zgusne se. Zagrevajte nekoliko minuta.

Poslužite sa skuvanim pirinčem ili testeninom.

Tefal proizvodi koji su neophodni za pripremu recepta
  • UNLIMITED
    UNLIMITED

    Najbolja nelepljiva obloga otporna na ogrebotine*

  • EASY COOK & CLEAN
    EASY COOK & CLEAN

    100% jednostavno održavanje

  • XL INTENSE
    XL INTENSE

    Izuzetno otporna nelepljiva obloga

  • SO CHEF
    SO CHEF

    Otporna neprijanjajuća obloga za svakodnevno kuvanje