Penne All'arrabbiatta (testenina u začinjenom sosu od paradajza i belog luka)

Penne All'arrabbiatta (testenina u začinjenom sosu od paradajza i belog luka)

Glavno jelo

  • 4

    Broj osoba

  • Jeftino

    Cena

  • Veoma jednostavno

    Težina pripreme

  • Vreme pripreme

  • Vreme pripreme

Sastojci

  • Ili 450 g svežeg, oljuštenog paradajza isečenog na četvrtine ili 1 x 400 g pelata
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 2 češnja sitno mlevenog belog luka
  • 1 mala glavica sitno mlevenog crnog luka
  • ½ kašičice tucanih sušenih ljutih papričica (upotrebite manju količinu papričica ako želite blaži sos)
  • Ili 1 kašika svežeg sitno iseckanog origana ili
  • ½ kašičice osušenog origana
  • So i sveže samleven biber
  • 400 g penne testenine
  • 2 kašike sitno iseckanog svežeg bosiljka
  • 2 kašike svežeg sitno iseckanog peršuna sa ravnim listom
  • sveže izrendan parmezan

Priprema

U Tefal dubokom tiganju prečnika 20 cm zagrejte maslinovo ulje i blago dinstajte mleveni beli i crni luk oko 3 minuta sve dok ne omekšaju. Dodajte paradajz, tucane ljute papričice i origano.

Paradajz izgnječite poleđinom kašike. Prekrijte i krčkajte 20 minuta, uz povremeno mešanje, sve dok se sos znatno ne redukuje i zgusne. Za to vreme, u Tefal šerpi za testeninu prečnika 20 cm proključajte veću količinu zasoljene vode. Skuvajte testeninu u skladu sa uputstvima na ambalaži ili al dente i zatim je ocedite.

Poslužite u toplim tanjirima i sipajte po kutlaču sosa. Pospite iseckanim svežim bosiljkom i peršunom i dodajte parmezan.

Tefal proizvodi koji su neophodni za pripremu recepta