Libanski pita hleb sa piletinom

Libanski pita hleb sa piletinom

Glavno jelo

  • 4

    Broj osoba

  • Pristupačno

    Cena

  • Jednostavno

    Težina pripreme

  • Vreme pripreme

  • Vreme pripreme

  • yes

    Nutritious & Delicious

Nutritious & Delicious
Nutritivne vrednosti454.0 Kcal
Proteini 36,6 g
Ugljeni hidrati 53 g
Masti 10,2 g
Natrijum 0,4 g

Treba da bude zdravo, ukusno I praktično: u kuhinji, želite sve! Konačno je uz Nutritious & Delicious recepte postalo moguće da jednostavno napravite spoj gastronomskog užitka I zdravih, izbalansiranih obroka.Tefal predstavlja inovativne aparate za kuvanje I jedinstvene recepte koji zadržavaju hranljive vrednosti namirnica.

Sastojci

  • 4 isečena pileća filea
  • 1 mala glavica sitno iseckanog crvenog luka
  • Veza peršuna sa ravnim listovima, sitno iseckanog
  • 2 paradajza isečena u kriške
  • Sok od 1 limuna
  • 30 ml maslinovog ulja
  • 50 g pirea od paradajza
  • 1 češanj sitno iseckanog belog luka
  • 4 pita hleba
  • 200 g oceđenih konzerviranih leblebija

Priprema

Rasporedite piletinu u posudu za pečenje i dodajte polovinu crnog luka, peršuna i paradajza. Pospite limunovim sokom i maslinovim uljem.

Pripremajte na pari 10 minuta sa predjelom i dezertom. Za to vreme pomešajte pire od paradajza sa belim lukom i tom smesom premažite unutrašnjost pita hlebova.

Napunite svaki pita hleb piletinom. Sameljite leblebije u pire, a nekoliko celih leblebija sačuvajte za dekoraciju. Servirajte porciju pirea na tanjire, dekorišete sa nekoliko celih leblebija i malo peršuna od kojih ćete napraviti lice ili neki drugi zanimljiv oblik.