Junetina pripremljena na kineski način

Junetina pripremljena na kineski način

Glavno jelo

  • 2

    Broj osoba

  • Pristupačno

    Cena

  • Jednostavno

    Težina pripreme

  • Vreme pripreme

  • Vreme pripreme

Sastojci

  • 150 g suvih nudli od jaja
  • Suncokretovo ulje
  • 400 g junećih odrezaka isečenih na trake
  • Morska so i sveže samleven biber
  • Mala količina svežeg korijandera sa iseckanim stabljikama i listići odvojeno sa strane
  • 2 komada sitno isečenog svežeg đumbira veličine palca
  • 1 ili 2 sveže iseckane ljute papričice bez semenki
  • 1 crvena paprika isečena u trake
  • 1/2 tikvice isečene u trake sa uklonjenim jezgrom
  • 1 kašika meda
  • 4 kašike soja sosa
  • 1 kašika susamovog ulja
  • 2 limete

Priprema

Skuvajte nudle u ključaloj posoljenoj vodi sve dok ne omekšaju. Dobro ih ocedite i sklonite na stranu.

Stavite vok na ringlu i dobro ga zagrejte. Zatim dodajte malo suncokretovog ulja i junetinu isečenu na trake. Posolite, pobiberite i pržite meso uz neprestano mešanje jedan minut sve dok meso u celosti ne poprimi svetlo braon boju.

Izvadite meso na tanjir i održavajte toplotu.

Sipajte još malo suncokretovog ulja i dodajte iseckanu stabljiku korijandera, đumbir, beli luk, ljutu papričicu, papriku i tikvicu. Pržite uz neprestano mešanje jedan minut sve dok jelo ne dobije svetlo braon boju i zatim dodajte oceđene nudle i med.

Pržite uz neprestano mešanje sve dok nudle ne postanu vruće i zatim dodajte isprženu junetinu i sokove koji su ostali tanjiru i začinite soja sosom, susamovim uljem i sokom limete da biste uravnotežili ukuse.

Pospite listićima korijandera pre serviranja.