Jakobove kapice flambirane sa konjakom

Jakobove kapice flambirane sa konjakom

  • 4

    Broj osoba

  • Pristupačno

    Cena

  • Jednostavno

    Težina pripreme

  • Vreme pripreme

  • Vreme pripreme

Sastojci

  • 15 Jakobovih kapica sa ili bez ljuske
  • 15g putera
  • 3 supene kašike iseckanog šalota
  • 1/2 supene kašike iseckanog belog luka
  • 1 supena kašika iseckanog peršuna
  • 10cl konjaka
  • 20cl suvog belog vina
  • 20cl suvog belog vina
  • biber
  • so

Priprema

Zagrejte Tefal tiganj dok Thermo - Signal ne postane crven. To znači da je vaš tiganj dostigao pravu temperaturu za početak pripreme. Otopite puter sa šalotom i potom dodajte Jakobove kapice.

Malo propržite kapice na srednje jakoj vatri, tako da ostanu prozirni na sredini. Potom ih ivadite iz toganja. Dodajte beli luk i peršun u tiganji o propržite nekoliko sekundi.

Ponovo zagrejte tiganj i sipajte konjak. Flambirajte dok ne ispari.

Da biste uspešno flambirali, sipajte čašu alkohola po izboru na sastojke u vrućem tiganju. Šibicom upalite ivicu tiganja. Nemojte flambirati ispod aspiratora.

Kada se plamen ugasi, dodajte Jakobove kapice. Nemojte njih flambirati jer ćete pokvariti ukus. Potom dodajte velo vino i ostavite da se redukuje do polovine. Dodajte pavlaku i ostavite da se prži dok se sos ne zgusne.

Može se konzumirati toplo bez priloga ili uz dodatak testenine ili dinstanog povrća.