Hrskavi zalogaji Jakobovih kapica sa pistaćima i parmezanom

Hrskavi zalogaji Jakobovih kapica sa pistaćima i parmezanom

Predjelo

  • 4

    Broj osoba

  • Skupo

    Cena

  • Teško

    Težina pripreme

  • Vreme pripreme

  • Vreme pripreme

Sastojci

  • 8 Jakobovih kapica
  • 80 g parmezana
  • 40 g neslanih pistaća
  • 5 cl ulje od pistacija
  • 3 komada lisnatog peciva (1 dio za 3 komada peciva)
  • 20 g putera
  • 2 cl biljnog ulja
  • So i biber

Priprema

Grubo iseckajte pistaće. Izrežite sir na tanke trakice. Marinirajte Jakobove kapice u malo ulja od pistaća i dodajte sol i biber. Istopite puter i dodajte ulje.

Omekšajte lisnato testo ovom smesom.

Isecite svaki deo lisnatog testa na tri kruga. Stavite malo pistaća u sredinu svakog dela testa.

Stavite Jakobovu kapicu na sredinu. Ukrasite trakicama parmezana. Presavijte i dobro zalepite krajeve. Pecite najpre na strani na kojoj se nalazi sir sve dok ne dobije divnu zlatnu boju, a zatim okrenite na drugu stranu.

Poslužite uz salatu od rukole ili mešanu zelenu salatu.