Tefal Easy Grip

Easy Grip Veoma praktični i nelepljivi proizvodi
 • Praktična linija posuđa za pečenje jednostavno se koristi zahvaljujući velikim ručkama.

Tefal Easy Grip, raznovrsna serija izdržljivih i veoma otpornih proizvoda sa velikim ručkama!

Easy Grip linija ima raznovrsno posuđe za pečenje sa velikim ručkama što ih čini veoma praktičnim i jednostavim za upotrebu.Takođe, veoma su izdržljive i otporne.

Od kolača do pica, pečenje u ovim dugotrajnim tepsijama je zabavno i praktično!

 • Velike ručke čine proizvode iz ove serije praktičnim i jednostavnim za korišćenje.
 • Zahvaljujući snažnom ugljeničnom čeliku, proizvodi iz ove serije su veoma dugotrajni, pa ćete dugo moći da ih koristite za pečenje!
 • Nelepljiva obloga sa teksturom za jednostavno izbacivanje kolača iz posude.
 • Tefal posuđe, kvalitet po povoljnoj ceni!

Serija Tefal Easy Grip obuhvata sledeće proizvode:

 • Tepsija za tart(27 cm).
 • Tepsija za kuglof (21 cm).
 • Tepsija za hleb (12 x 25 cm).
 • Tepsija „Springform“ (27 cm).
 • Pleh za picu sa rupicama (34 cm).
 • Posuda za pečenje (26,5 x 36 cm).
 • Posuda za pečenje (36 x 23 cm i 40 x 28 cm).
 • Modla za kolač savarin (27 cm).
Osnovno
 • Ugljenični čelik, izdržljiv i dugotrajan materijal

 • Velike ručke za jednostavno korišćenje i rukovanje proizvodom

 • Površina posude sa teksturom za jednostavno i savršeno izbacivanje kolača iz posude

 • PFOA_free.jpg

  Safe non-stick coating

  Suitable for the whole family

Uputstva i priručnik
Česta pitanja
Unutrašnjost posuđa je obložena nelepljivom oblogom visoke otpornosti. Pre prvog korišćenja, operite kuhinjski pribor u vrućoj vodi, osušite ga i sipajte pola kašike ulja za kuvanje u njega. Pažljivo rasporedite ulje po posuđu čistom krpom.
Uvek koristite drveni ili plastični kuhinjski pribor. Nikada ne koristite metalni kuhinjski pribor.
Nelepljiva obloga je otporna na sva poznata hemijska sredstva i proizvedena je tako da se ne lomi i ne ljušti pri normalnoj upotrebi. Ako ne koristite kuhinjsko posuđe pravilno i ako slučajno progutate čestice obloge, nećete biti u opasnosti. Ove čestice nisu otrovne i gotovo su potpuno inertne. One prolaze kroz organizam, a pritom se ne apsorbuju u krvotok.
Svako posuđe koje se zagreva na previsokoj temperaturi izaziva stvaranje dima. Međutim, dim iz posuđa sa nelepljivom oblogom ne predstavlja nikakav rizik za ljude ili kućne ljubimce, sa izuzetkom ptica, jer one imaju izrazito osetljiv respiratorni sistem i zbog toga su uopšteno osetljive na dim. Stoga je dovoljno da se pridržavate dobrih kulinarskih praksi i da nikada ne pregrevate posuđe.
Dimenzije navedene na pakovanju su obično unutrašnje, ali u svakom slučaju, na malom dijagramu je predstavljeno na šta se odnose ove dimenzije. Trebalo bi da pogledate ovaj dijagram da biste utvrdili da li su dimenzije unutrašnje ili spoljašnje.
NE. Posuđe sa Tefal/T-fal nelepljivom oblogom ne sadrži PFOA kiselinu. To redovno proveravaju nezavisne laboratorije, koje potvrđuju odsustvo PFOA kiseline u gotovim proizvodima. Od 2003. godine, redovno se obavljaju testovi u nezavisnim laboratorijama u mnogim zemljama (Aromalise i Ianesco u Francuskoj, TuvSud u Hong Kongu i SGS u Kini). Ovi testovi su sistematski dokazali odsustvo PFOA kiseline u proizvodima sa Tefal/T-fal nelepljivom oblogom.
Vrlo se retko događa da se istroši usled normalne upotrebe i održavanja. Pravilna upotreba i briga omogućiće da posuđe duže zadrži dobre performanse. U većini slučajeva do trošenja nelepljive obloge dolazi usled pregrevanja, grebanja i/ili abrazivnog čišćenja.
U okviru usredsređenosti na kvalitet, Tefal/T-Fal je ustanovio pravilnik „Zdravlje i okolina” koji sadrži Eko-informacije o Tefal/T-Fal proizvodima sa nelepljivom oblogom. On garantuje odsustvo PFOA, olova i kadmijuma u Tefal/T-Fal nelepljivoj oblozi, kao i neškodljivost proizvoda sa nelepljivom oblogom, kako za korisnika, tako i za okolinu. Pomenute Eko-informacije bazirane su na analizama koje su dobijene u nezavisnim laboratorijama u mnogim zemljama (INERIS u Francuskoj, ASAHI GLASS FLUORPOLYMERS u Ujedinjenom Kraljevstvu, FABES Labs u Nemačkoj, MB Labs u Kanadi i SGS u Kini). Ova posvećenost se nalazi na Tefal/T-Fal veb-stranici, kao i na ambalaži kuhinjskog posuđa sa Tefal/T-Fal nelepljivom oblogom.
U ovom trenutku, vlada izvesna zabuna oko svojstava nelepljive obloge, koja se ponekad meša sa perfluorooktanskom kiselinom (PFOA). Međutim, Tefal/T-Fal nelepljiva obloga napravljena je od PTFE, što je skraćenica stručnog naziva za politetrafluoretilen. Neškodljivost ovog materijala potvrđena je od strane agencija za javno zdravlje u Evropi i SAD. PFOA i PTFE su dva sasvim različita elementa. Ukratko, posuđe sa Tefal/T-Fal nelepljivom oblogom sadrži PTFE, a ne PFOA. Uz to, pre više od dvadeset godina, Tefal/T-Fal se obavezao da neće koristiti olovo ili kadmijum prilikom izrade kuhinjskog posuđa, što je garancija neškodljivosti svih njihovih proizvoda.
PFOA je standardizovana engleska skraćenica za perfluorooktansku kiselinu. Na svakom završnom proizvodu, istaknuto je da Tefal/T-Fal garantuje odsustvo PFOA, olova i kadmijuma i da je Tefal/T-Fal nelepljiva obloga potpuno neškodljiva za okolinu i potrošače.
Nelepljiva obloga i emajl Tefal/T-Fal kuhinjskog posuđa ne sadrže kadmijum ili olovo. Već poslednjih 20 godina naše kuhinjsko posuđe se kreira i proizvodi bez olova i kadmijuma. Eko-informacije nalaze se na ambalaži svih proizvoda koji imaju Tefal/T-Fal nelepljivu oblogu.
Tefal/T-Fal nelepljiva obloga je tehnička obloga napravljena od polimera koji su poznati pod nazivom politetrafluortilen, odnosno PTFE. Upravo PTFE pruža karakteristike nelepljivosti kuhinjskom posuđu. Zdravstvene organizacije u Evropi i Sjedinjenim Američkim Državama (ANSES, EFSA, FDA) dokazale su da je PTFE inertna supstanca koja ne ulazi u hemijske reakcije sa hranom, vodom i domaćim proizvodima za čišćenje. Neškodljiva je čak i ukoliko se proguta. Iste organizacije za javno zdravlje potvrdile su neškodljivost PTFE obloge za upotrebu u kuhinjskom posuđu. Zapravo, PTFE je toliko bezbedna da se često upotrebljava u medicini na pejsmejkerima i cevčicama koje zamenjuju arterije. Koristi se za operacije na pacijentima koji boluju od ozbiljnih bubrežnih oboljenja. Takođe, zglobni delovi nekih proteza takođe su delimično presvučeni PTFE oblogom.
Vaš aparat sadrži vredne materijale koji se mogu obnoviti ili reciklirati. Odnesite ga u lokalni centar za prikupljanje otpada.
Idite u odeljak „Dodaci“ na veb lokaciji da biste jednostavno pronašli sve što vam je potrebno za proizvod.
Pronađite detaljnije informacije u odeljku Garancija na Internet stranici.
Ako mislite da jedan deo nedostaje, pozovite Centar za potrošačke usluge, a mi ćemo vam pomoći da pronađete odgovarajuće rešenje.