TEFAL Sphericook multicooker 16 in 1 RK745800

Sphericook multicooker 16 in 1 RK745800 Serija sfernih posuda: Sferna posuda za savršen ukus i ukusne pripreme

SpheriCook, inovativna tehnologija sfernih posuda omogućava savršenu cirkulaciju toplote za optimalne performanse kuvanja. Fuzzy logic tehnologija kuvanja i izuzetno kvalitetna višeslojna unutrašnja posuda  (debljine 2mm, sa 6 slojeva), pružaju optimalne performanse kuvanja zahvaljujući automatskom podešavanju vremena kuvanja i temperature. Automatsko održavanje toplote do 24h i funkcija odloženog starta omogućavaju planiranje procesa pripreme. 16 različitih programa pružaju veliku raznovrsnost, za pripremu svih vaših omiljenih jela.

Oznaka: RK745800

Za praktičnu i laku pripremu ukusnih domaćih jela. Zahvaljujući višenamenskom kuhinjskom aparatu sa inovativnom tehnologijom sferne posude.

Inovativna sferna tehnologija posude omogućava savršenu cirkulaciju toplote za optimalne performanse kuvanja.

Funkcija veštačke inteligencije Fuzzy logic i izuzetno kvalitetna višeslojna unutrašnja posuda (2mm debljine, sa 6 slojeva) postižu optimalne performanse kuvanja zahvaljujući automatskom podešavanju vremena kuvanja i temperature.

Automatsko održavanje toplote do 24h i funkcija odloženog starta  omogućavaju  planiranje procesa pripreme. 

16 različitih programa pružaju veliku raznovrsnost za pripremu svih vaših omiljenih jela: pečenje, prženje, supa, gulaš/dinstanje, kuvanje na pari, pirinač, pilav/rižoto, dezerti, kaše, jogurt, džem, pasta, podgrevanje, održavanje toplote, odloženi start i URADI SAM programi.

Dodaci: merna posuda, špatula za pirinač, kašika za supu, korpa za kuvanje na pari i knjiga recepata.

Osnovno
 • SFERNA POSUDA: Optimalna cirkulacija toplote

  Inovativna tehnologija sferne posude omogućava savršenu cirkulaciju toplote za ravnomerne i ukusne pripreme.

 • Izuzetno kvalitetna posuda za kuvanje

  Izdržljiva & otporna sferna posuda, debljine 2 mm i sa 6 slojeva, sa keramičkom oblogom.

 • Automatski & inteligentno

  Fuzzy Logic tehnologija automatski podešava vreme pripreme i temperaturu, kako bi se postigle optimalne performanse kuvanja*

  *Za kuvanje pirinča, sledite odnos vode i pirinča i instrukcije date u uputstvu za upotrebu kako biste postigli optimalne rezultate. Za druge pripreme pronađite vrednosti u knjizi recepata i dodatne detalje u uputstvu za upotrebu.

 • Veliki kapacitet: 5L

  Veliki kapacitet je pogodan za pripremu obroka za celu porodicu ili za pripremu obroka za više dana za samce ili parove.

 • 16 programa pripreme

  Višenamenski kuhinjski aparat sa 16 programa pripreme (uključujući 37 podešavanja) za pripremu svih vaših omiljenih jela od predjela do dezerata:

  Pečenje, prženje, supa, gulaš/dinstanje, kuvanje na pari, pirinač, pilav/rižoto, dezerti, kaše, jogurt, džem, pasta, podgrevanje, održavanje toplote, odloženi start i manuelni režim (moji recepti).

  Moji recepti (manuelni režim) omogućava podešavanje vremena pripreme i temperature, za veću fleksibilnost.

  Podešavanje vremena: 5min – 9h

  Podešavanje temperature: 40°C - 160°C

  Za više detalja pogledajte uputstvo za upotrebu

   

 • Praktična upotreba: Održavanje toplote & odloženi start

  Automatsko održavanje toplote do 12h i odloženi start do 24h vam omogućavaju da poslužite obrok kada god želite.

 • Jednostavna upotreba

  LED kontrolna ploča odlične vidljivosti sa svetlosnim indikatorima.

 • Jednostavno održavanje

  Jednostavno održavanje. Demontažni delovi i dodaci se mogu prati u mašini za sudove.

 • Jednostavna upotreba

  Demontažni unutrašnji štitnik za paru za jednostavno održavanje.

 • Knjiga recepata

  26 ekskluzivnih recepata od predjela do dezerata

Karakteristike
Unutrašnja obloga posude Keramička obloga  
Slojevi posude 6  
Debljina posude 2  mm
Sferna posuda    
DIY podešavanja    
Odloženi start    
Podesiva temperatura    
Tehnologija Fuzzy Logic  
Funkcija podgrevanja    
Programi kuvanja 37  
Kapacitet posude (l) 1.8  L
Kontrolni panel    
Korpa za kuvanje na pari    
Funkcija održavanja toplote Automatski  
Demontažni kabl    
Može da se pere u mašini za posuđe    
Tajmer    
Snaga 680-820  W
Boje crna  
Taster On/Off    
Demontažna posuda    
Uputstva i priručnik
Česta pitanja
Da biste skuvali 1 šolju belog pirinča (za serviranje 2 manje ili 1 veće porcije), koristite 1 mernu šolju belog pirinča, a zatim dodajte jednu i po mernu šolju vode. Kod nekih tipova pirinča normalno je da se malo pirinča zalepi na dno kada kuvate 1 šolju pirinča.
U aparatu nema dovoljno ili ima previše vode, u zavisnosti od količine pirinča koji se kuva. Molimo pogledajte uputstvo za upotrebu. Uverite se da je pirinač dobro raspoređen po celoj površini posude da bi kuvanje bilo ravnomerno.
Pročitajte savete u receptima dostavljenim uz aparat. Vreme kuvanja i količina vode za različite vrste pirinča nisu isti.
Nema potrebe da prethodno skuvate povrće ili ljuskare pre dodavanja u pirinač, jer će ih para u potpunosti skuvati.
Da, možete, ali imajte u vidu da ne preopteretite korpu za kuvanje hrane na pari, jer je dosta plitka (tj. plića od korpe za kuvanje pirinča na pari) i treba obezbediti prostora za cirkulisanje pare oko hrane. Takođe, imajte u vidu da vam se možda neće dopasti da sok sirovog mesa/ribe ulazi u pirinač dok se kuva, iako će ovo dati određeni ukus. Možda bi trebalo da kuvate meso ili ribu na papiru otpornom na masnoće u aparatu za kuvanje na pari. Povrće će biti u redu.
Da. Možete dodati so i začine u vodu da bi pirinač imao bolji ukus.
Da, možete je oprati u mašini za pranje sudova. Međutim, vodite računa da ne oštetite nelepljivu oblogu na stalcima unutar mašine za pranje sudova. Nakon što ste je oprali više puta u mašini za pranje sudova, preporučuje se da celu unutrašnju površinu posude prebrišete sa malo ulja.
Proverite da li ste premašili oznaku za 10 šoljica koja je prikazana kao „šoljice" unutar posude. Ukoliko premašite ovaj nivo, može doći do prelivanja tokom upotrebe.
Poklopac nije pravilno zatvoren, ventil mikropritiska nije pravilno postavljen ili je dihtung možda oštećen. Prekinite kuvanje, isključite aparat za kuvanje pirinča i proverite da li su svi delovi pravilno postavljeni.
Ispraznite kolektor kondenzacije nakon svake upotrebe i proverite da li je pravilno postavljen.
Posuda nije pravilno postavljena na grejni element.
U posudi nema dovoljno vode/pirinča. Temeljno isperite pirinač i ostavite posudu da se natapa oko 20 minuta.
Nakon što ste sledeli uputstva za aktiviranje aparata navedena u uputstvu za upotrebu, proverite da li utičnica radi tako što ćete povezati neki drugi aparat. Ako još uvek ne radi, nemojte rastavljati ili popravljati aparat samostalno i odnesite ga u ovlašćeni servis.
Nemojte koristiti aparat. Kako biste izbegli potencijalnu opasnost, odnesite aparat kod ovlašćenog servisera.
Boja posude se može izmeniti nakon prve upotrebe ili nakon duže upotrebe. Ova promena boje nastaje usled delovanja pare i vode i nema uticaj na upotrebu aparata, niti je opasna po vaše zdravlje. Bezbedno je nastaviti da upotrebljavate proizvod.
Vaš aparat sadrži vredne materijale koji se mogu obnoviti ili reciklirati. Odnesite ga u lokalni centar za prikupljanje otpada.
Idite u odeljak „Dodaci“ na veb lokaciji da biste jednostavno pronašli sve što vam je potrebno za proizvod.
Pronađite detaljnije informacije u odeljku Garancija na Internet stranici.
Ako mislite da jedan deo nedostaje, pozovite Centar za potrošačke usluge, a mi ćemo vam pomoći da pronađete odgovarajuće rešenje.