TEFAL Multicooker 8 u 1 RK302E31

Multicooker 8 u 1 RK302E31 Višenamenski aparat 8 in 1 jednostavno priprema svakodnevne obroke!

Oznaka: RK302E31

8 u  1, 8 puteva do sreće!

Upoznajte 8 u 1, kompujterizovani aparat za kuvanje pirinča koji može sve da skuva. Kada se kuvanje završi, on automatski održava najbolju temperaturu posluživanja hrane koju ste pripremili sve dok dok ne poželite da uživate u njoj. Uz 8 programa kuvanja, kuvajte pirinač i žitarice, kuvajte na pari ili sporo kuvajte sastojke do savršenih rezultata.

Sada imate 8 dobrih razloga da ga usvojite!

 • Kuvajte bilo gde, njegova ručka za lako nošenje omogućava vam da ga ponesete bilo kuda.
 • Opremljen je raznovrsnim dodacima, korpom za kuvanje na pari, mernom šoljom i kašikom.
 • Moderno metalik-srebrno kućište.
 • Demontažna posuda sa nelepljivom oblogom lako se čisti sunđerom.
Osnovno
 • 8 cooking programmes to cook all your favourite meals

 • 8 cooking programmes to cook all your favourite meals

 • Automatic cooking

 • Automatic keep warm and delayed start

 • Removable dishwasher safe parts

 • Easy to carry

 • Accessories and recipe book included

Karakteristike
Kontrolni panel    
Funkcija podgrevanja    
Funkcija održavanja toplote Automatski  
Odloženi start    
Demontažna posuda    
Demontažni kabl    
Korpa za kuvanje na pari    
Uputstva i priručnik
Česta pitanja
Da biste skuvali 1 šolju belog pirinča (za serviranje 2 manje ili 1 veće porcije), koristite 1 mernu šolju belog pirinča, a zatim dodajte jednu i po mernu šolju vode. Kod nekih tipova pirinča normalno je da se malo pirinča zalepi na dno kada kuvate 1 šolju pirinča.
U aparatu nema dovoljno ili ima previše vode, u zavisnosti od količine pirinča koji se kuva. Molimo pogledajte uputstvo za upotrebu. Uverite se da je pirinač dobro raspoređen po celoj površini posude da bi kuvanje bilo ravnomerno.
Pročitajte savete u receptima dostavljenim uz aparat. Vreme kuvanja i količina vode za različite vrste pirinča nisu isti.
Nema potrebe da prethodno skuvate povrće ili ljuskare pre dodavanja u pirinač, jer će ih para u potpunosti skuvati.
Da, možete, ali imajte u vidu da ne preopteretite korpu za kuvanje hrane na pari, jer je dosta plitka (tj. plića od korpe za kuvanje pirinča na pari) i treba obezbediti prostora za cirkulisanje pare oko hrane. Takođe, imajte u vidu da vam se možda neće dopasti da sok sirovog mesa/ribe ulazi u pirinač dok se kuva, iako će ovo dati određeni ukus. Možda bi trebalo da kuvate meso ili ribu na papiru otpornom na masnoće u aparatu za kuvanje na pari. Povrće će biti u redu.
Da. Možete dodati so i začine u vodu da bi pirinač imao bolji ukus.
Pošto aparat ima samo jedno podešavanje temperature za funkciju sporog kuvanja, dok recepti u kuvaru za sporo kuvanje upućuju na korišćenje više ili niže temperature, za lonac 8 u 1 koristite vreme za kuvanje na nižoj temperaturi. Takođe, u nekim kuvarima se savetuje prethodno zagrevanje praznog lonca pre upotrebe. Sa loncem 8 u 1 ovo NIKAD ne treba da radite.
Za pirinač, žitarice, ovsenu kašu i paru: 100°C tokom kuvanja
Za funkciju pravljenja kolača: oko 135°C
Za sporo kuvanje: oko 90°C
Za funkciju zagrevanja: oko 70-80°C
Da, možete je oprati u mašini za pranje sudova. Međutim, vodite računa da ne oštetite nelepljivu oblogu na stalcima unutar mašine za pranje sudova. Nakon što ste je oprali više puta u mašini za pranje sudova, preporučuje se da celu unutrašnju površinu posude prebrišete sa malo ulja.
Uvek se postarajte da isključite aparat za kuvanje pirinča iz napajanja pre nego što pristupite čišćenju. Spoljašnjost aparata za kuvanje pirinča, unutrašnjost poklopca i kabl napajanja treba čistiti vlažnom mekanom krpom, a nakon toga dobro obrisati suvom.. Ne koristite vodu da čistite unutrašnjost tela aparata jer može oštetiti toplotni senzor. Posuda sa nelepljivom oblogom, korpa za kuvanje na pari, kolektor kondenzacije, kašika i šolja za merenje mogu se prati u mašini za pranje sudova.
Nakon uklanjanja unutrašnjeg poklopca, prstom izgurajte ventil mikropritiska kroz otvor na poklopcu sa donje strane poklopca, odvrnite ventil mikropritiska u smeru otključavanja sve dok gornji trougao nije u ravni sa otključanim katancem i konačno, odvojite gornji i donji deo ventila mikropritiska. Operite sunđerom, toplom vodom i deterdžentom– nemojte koristiti abrazivna sredstva za čišćenje ili žičane sunđere.
Proverite da li ste premašili oznaku za 10 šoljica koja je prikazana kao „šoljice" unutar posude. Ukoliko premašite ovaj nivo, može doći do prelivanja tokom upotrebe.
Poklopac nije pravilno zatvoren, ventil mikropritiska nije pravilno postavljen ili je dihtung možda oštećen. Prekinite kuvanje, isključite aparat za kuvanje pirinča i proverite da li su svi delovi pravilno postavljeni.
Ispraznite kolektor kondenzacije nakon svake upotrebe i proverite da li je pravilno postavljen.
Posuda nije pravilno postavljena na grejni element.
U posudi nema dovoljno vode/pirinča. Temeljno isperite pirinač i ostavite posudu da se natapa oko 20 minuta.
Nakon što ste sledeli uputstva za aktiviranje aparata navedena u uputstvu za upotrebu, proverite da li utičnica radi tako što ćete povezati neki drugi aparat. Ako još uvek ne radi, nemojte rastavljati ili popravljati aparat samostalno i odnesite ga u ovlašćeni servis.
Nemojte koristiti aparat. Kako biste izbegli potencijalnu opasnost, odnesite aparat kod ovlašćenog servisera.
Treba prvo da pritisnete dugme „Meni" i nastavite da ga pritiskate dok ne odaberete program koji vam je potreban. Zatim pritisnite „Start". Takođe, postarajte se da je osnova aparata čista, da se ništa ne nalazi između osnove posude i grejnog elementa i da je posuda pravilno učvršćena.
U gornjem glavnom senzoru je otvoreno strujno kolo ili je došlo do kratkog spoja. Aparat morate odneti u ovlašćeni servis na popravku.
Postavite posudu u osnovu aparata za kuvanje pirinča i uključite aparat. Nakon što zamenite posudu, ako ne nestane šifra greške E1, morate odneti aparat u ovlašćeni servis radi popravke.
Boja posude se može izmeniti nakon prve upotrebe ili nakon duže upotrebe. Ova promena boje nastaje usled delovanja pare i vode i nema uticaj na upotrebu aparata, niti je opasna po vaše zdravlje. Bezbedno je nastaviti da upotrebljavate proizvod.
Vaš aparat sadrži vredne materijale koji se mogu obnoviti ili reciklirati. Odnesite ga u lokalni centar za prikupljanje otpada.
Idite u odeljak „Dodaci“ na veb lokaciji da biste jednostavno pronašli sve što vam je potrebno za proizvod.
Pronađite detaljnije informacije u odeljku Garancija na Internet stranici.
Ako mislite da jedan deo nedostaje, pozovite Centar za potrošačke usluge, a mi ćemo vam pomoći da pronađete odgovarajuće rešenje.