TEFAL GVP5 CHEF IND ALU

GVP5 CHEF IND ALU Najbolji način kuvanja iz dana u dan

Tefal Chef's Delight indukcijsko posuđe: savršen izbor za kuvanje ukusnih obroka iz dana u dan. Sa ekskluzivnom oblogom Tefal Titanium Pro, ovaj asortiman vrlo izdržljivog posuđa sa neprijanjajućom oblogom traje i do dva puta duže. * Njegov duboki oblik i Tefal Thermo-Spot® tehnologija indikacije temperature osiguravaju svestrano i ukusno kuhanje, iz dana u dan. * U poređenju sa titanijum oblogom

Tefal Chef's Delight indukcijsko posuđe: savršen izbor za kuvanje ukusnih obroka iz dana u dan

Chefs lonci i tiganji, dizajnirani za one koji uživaju u kuvanju i savršen su saveznik za svakodnevno kuvanje, zahvaljujući Titanium Pro oblozi koja traje i do dva puta duže.

Uz Chefs liniju posuđa svakodnevno kuvanje predstavlja pravi užitak.

Zahvaljujući tehnologiji Thermo-Spot® (samo na tiganjima), kuvanje nikada nije bilo jednostavnije.

Kompatibilna sa svim izvorima toplote, uključujući indukciju, ova linija posuđa sadrži čvrste ručke za udobnu upotrebu, specijalan oblik za kuvanje bez nereda i spoljašnju neprijanjajuću oblogu koja se jednostavno čisti.

Uz Tefal, svetski broj 1 u posuđu, pripremajte ukusna jela svaki dan.

 

 

 

 

* TITANIUM PRO neprijanjajuća obloga: traje do 2 puta duže i poređenju sa TITANIUM FORCE oblogom

Osnovno
 • Titanium Pro

  Visokokvalitetna neprijanjajuća obloga je izuzetno izdržljiva i otporna zahvaljujući ultra-ojačanom mineralnom sloju i zaštitnoj oblozi ojačanoj česticama titanijuma *

 • Thermo-Spot®

  Thermo-Spot® (samo tiganji) postaje u potpunosti crven kada tiganj dosegne idealnu temperaturu za početak prženja i savršene rezultate. Garantuje se savršena tekstura, boja i ukus, za fantastično ukusna jela svakoga dana.

 • Udobna drška

  Njegova čvrsta drška idealna je za lako i ugodno rukovanje tokom svakodnevnog kuvanja.

 • Bez nereda

  Specijalan oblik garantuje pripremanje obroka bez nereda.

 • Mogućnost upotrebe na svim izvorima toplote uključujući indukciju

  Plinski, električni, keramički i indukcijski izvor toplote.

 • default

 • default

 • default

 • Naša obaveza: zdrava priprema hrane, razmišljanje o zaštiti životne sredine.

  Cilj nam je proizvesti dugotrajan proizvod koji ćete koristiti dugo vremena, a pri tome sačuvati zdravlje planete, zahvaljujući proizvodima sa bezbednom nelepljivom oblogom koji se mogu reciklirati (bez PFOA, bez olova, bez kadmijuma).

 • Tefal: Svetski broj #1 u posuđu*

  Tefal se trudi kako bi osigurao savršene rezultate kuvanja. To je još jedan razlog da izaberete Tefal. * Podaci nezavisnih istraživanja 2016, prodaja robne marke, definicija kategorije posuđa.

 • default

 • Unutrašnja i spoljašnja nelepljiva obloga

  Jednostavno održavanje i praktično kuvanje

 • default

Recepti
Uputstva i priručnik
Česta pitanja
Posuđe sa nelepljivom oblogom je posebno napravljeno tako da se hrana ne lepi. Međutim, tiganj ili duboki tiganj mora da se pravilno održava. U tu svrhu, potrebno je da se pridržavate sledećih saveta: blago namažite uljem tiganj /duboki tiganj pre prve upotrebe, a onda ga operite i osušite. Ponovite postupak s vremena na vreme ako perete tiganj/duboki tiganj redovno u mašini za pranje sudova. Takođe, neophodno je da izbegavate prekomerno zagrevanje i grebanje, naročito ono nastalo upotrebom metalnog kuhinjskog pribora (špatulama, kutlačama) i/ili čišćenjem abrazivnim sunđerom.
Samo tiganji za prženje, soseve i dinstanje iz Ingenio asortimana mogu da se koriste u rerni zahvaljujući drškama koje mogu da se skinu (uverite se da ste skinuli demontažne drške pre stavljanja posuđa u rernu). Kuhinjski pribor nikad ne treba koristiti u mikrotalasnoj pećnici ili konvekcijskoj rerni.
• Tiganj perite toplom vodom i tečnošću za pranje sudova da biste uklonili zaprljanja. Osušite ga i premažite nelepljivu oblogu malom količinom jestivog ulja pre prve upotrebe. Odstranite sav višak ulja.
• Operite i osušite posuđe posle svake upotrebe.
Za tiganje za prženje: između 140 °C i 195 °C
Za tiganje za palačinke: između 165 °C i 240 °C
To je optimalna temperatura za pečenje i prženje na naglo. Taj pokazivač vam pomaže da kuvate zdravije i na idealnoj temperaturi.
Treba da se pridržavate preporuka za upotrebu koje su naznačene na pakovanju ili u uputstvu za upotrebu koje se dobija uz proizvod. Kod nekih asortimana, možete koristiti određeni metalni pribor sa izuzetkom noževa i žica za mućenje. Međutim, da biste produžili radni vek tiganja i dubokih tiganja, preporučujemo da ne koristite metalni pribor. Odlučite se za plastični ili drveni.
Nelepljiva svojstva keramičke obloge su mnogo ograničenija nego kod klasične (PTFE) obloge, kako u pogledu performansi tako i trajanja. Preporučujemo kuvanje sa više masti, kao i detaljnije pranje sa malo više tečnosti za pranje. Za zalepljenu hranu preporučamo da ostavite kuhinjsko posuđe da se namače u vodi sa sapunicom, a moguće je dodati i malo belog sirćeta.
Tokom vremena keramička baza će se postati prekrivena mrljama koje se neće moći oprati. To ni na koji način neće uticati na performanse kuhinjskog posuđa i ne predstavlja nikakvu opasnost po zdravlje.
1. Većina metalnog pribora, osim noževa ižica za mućenje, može se koristiti, ali budite oprezni.
2. Izbegavajte sečenje direktno u posudi.
3. Ne grebite po nelepljvoj oblozi. Sitne mrlje na posuđu ili ogrebotine su uobičajene i ne utiču na njegovu efikasnost.
4. Nakon kuvanja, ne ostavljajte praznu posudu na izvoru toplote.
5. Uvek izaberite odgovarajuću veličinu ringle i prilagodite plinski plamen da pokriva samo dno posude i ne prelazi prečnik dna.
6. Nikada ne ostavljajte posude na izvoru toplote bez nadzora.
7. Neka se posuđe ohladi pre čišćenja.
Posuda je bila izložena visokim temperaturama (pregrevanje prazne posude, kontakt vruće posude sa hladnom vodom itd.).
Pre čišćenja posude, ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi.
Iskrivljena posuda neće pružiti dobre rezultate kuvanja.
Tiganje NIKAD ne treba koristiti u mikrotalasnoj pećnici.
U zavisnosti od asortimana (proverite pakovanje), većina metalnog pribora se može koristiti osim noževa, viljušaka i žica za mućenje. Međutim, metalni pribor treba koristiti pažljivo. Izbegavajte pribor sa oštrim ivicama i izbegavajte sečenje direktno na tiganju. Ne ubadajte niti dubite nelepljivu oblogu.
Ne. Kuvanje na visokoj temperaturi ne rezultira značajnim smanjenjem vremena kuvanja i svakako ne doprinosi kvalitetu hrane, tako da se preporučuje kuvanje na srednjim temperaturama. Još jedan razlog za ovu preporuku je to da kuvanje na visokoj temperaturi može oštetiti nelepljivu oblogu.
Da biste produžili trajanje premaza, trebalo bi da koristite manju količinu ulja prilikom prženja sa mešanjem ili grilovanja. Nije vam potrebno ulje ukoliko kuvate ili dinstate.
Tiganj sa nelepljivom oblogom:
Ručno pranje sapunicom u vodi je dovoljno.
Tiganj se mora čistiti posle svake upotrebe da bi se uklonio sloj masti koji može ostati na površini. Ako se tiganj samo prebriše papirnim ubrusom ili se ispere u vodi, masnoća se neće potpuno ukloniti i može se skuvati sledeći put kada koristite tiganj. Moguća je pojava mrlja.
Tiganji sa nelepljivom oblogom se ne smeju čistiti praškom za ribanje ili abrazivnim sunđerima. Najlonski sunđer je idealan i za unutrašnjost i za spoljašnost tiganja.

Keramički tiganj:
Preporučujemo da keramički tiganj perete ručno, vodom i blagim deterdžentom. Najefikasnije je pranje tiganja na taj način.
Ako tiganj ne bude dovoljno čist prilikom običnog pranja, možete sipati malo sirćeta i vode u tiganj i zagrejati ga. Ključala mešavina vode i sirćeta će očistiti tiganj. Posle ovoga, dobro isperite tiganj, osušite ga i istrljajte ga sa malo suncokretovog ulja, na primer. Tiganj će biti kao nov.
Ako je u osnovi uporna prljavština, možete prvo da natopite tiganj toplom vodom i efikasnim deterdžentom za odmašćivanje sudova. Potom, ako je potrebno, možete očistiti tiganj plastičnim abrazivnim sunđerom uz malo tečnog abrazivnog deterdženta.

Tiganj od očvrsnutog aluminijuma:
Da biste produžili radni vek tiganj, preporučujemo ručno pranje neabrazivnim sunđerom.
Spoljna obloga štiti kuhinjsko posuđe od štetnih posledica pranja. Stoga je izuzetno važno da ne oštetite ovu oblogu i preporučujemo da izbegavate upotrebu abrazivnih sunđera (Scotch Brite).
Ako koristite mašinu za pranje sudova, poželjno je da koristite blage deterdžente, kao što su oni tečni i u gelu.
S druge strane, ne preporučuje se prekomerna upotreba mašine za pranje sudova.
Ručno pranje bez abrazivnih sunđera produžava radni vek posuđa.
Ručke i drške se mogu olabaviti tokom vremena usled stalnog zagrevanja i hlađenja spoja. Ako se ovo desi, pažljivo ih zategnite odgovarajućim šrafcigerom, ali nemojte da ih pretegnete.
• Možda su se ostaci hrane nataložili u tiganju što može biti rezultat predugog prženja hrane u tiganju. Ovo se obično može očistiti tako što se tiganj napuni vodom i deterdžentom i ostavi preko noći. Nakon toga pomešajte sodu bikarbonu i vodu i nežno istrljajte tiganj neabrazivnim sunđerom (sunđerom za nelepljive obloge). Zatim treba da obnovite nelepljivu oblogu sa malo ulja koje ćete naneti na površinu tiganja papirnim ubrusom.
• Tiganj se možda pregrejao, što je izazvalo oštećenje i promenu boje obloge. Kada često pregrevate tiganj, nelepljiva podloga počinje da gubi svoja svojstva. Crveni Thermo-Spot u tiganjima je indikator toplote i ukazuje na trenutak kada tiganj dostigne idealnu temperaturu za pripremu hrane. Kada tačka postane jarko crvena, smanjite grejač da biste održavali temperaturu. Nemojte nastaviti da zagrevate tiganj na visokoj temperaturi jer će to dovesti do pregrevanja tiganja i nelepljive obloge.
• Ako ga perete u mašini za pranje sudova, nakon svake upotrebe namažite oblogu uljem da biste sprečili njeno sušenje i da biste osigurali njen najbolji učinak.
• Tiganj je bio izložen prevelikoj toploti ili pogrešnom izvoru toplote, zbog čega se osnova tiganja iskrivila i promenila oblik.
• Takođe, nemojte da sipate hladnu vodu u vreo tiganj ili da ubacujete vrelu posudu u hladnu vodu. Nagle promene temperature mogu da prouzrokuju da se metal iskrivi što dovodi do neravne osnove.
Vodite računa kada postavljate tiganje na gasne ringle jer broj potpornih nožica varira, a malim tiganjima može biti potreban i tronožac, koji većina proizvođača gasnih ringli dostavlja uz ringlu ili ga možete kupiti odvojeno.
Prekomerna sila primenjena na aluminijumskim loncima ili tiganjima za prženje, na primer, usled ispuštanja na tlo ili udaranja može da uzrokuje deformacije lonaca/tiganja. (Lonac/tiganj za prženje se neće deformisati usled visoke temperature kuvanja.)
NE. Posuđe sa Tefal/T-fal nelepljivom oblogom ne sadrži PFOA kiselinu. To redovno proveravaju nezavisne laboratorije, koje potvrđuju odsustvo PFOA kiseline u gotovim proizvodima. Od 2003. godine, redovno se obavljaju testovi u nezavisnim laboratorijama u mnogim zemljama (Aromalise i Ianesco u Francuskoj, TuvSud u Hong Kongu i SGS u Kini). Ovi testovi su sistematski dokazali odsustvo PFOA kiseline u proizvodima sa Tefal/T-fal nelepljivom oblogom.
Ne, nelepljiva obloga nanosi se samo u fabrici prilikom samog proizvodnog procesa.
Vrlo se retko događa da se istroši usled normalne upotrebe i održavanja. Pravilna upotreba i briga omogućiće da posuđe duže zadrži dobre performanse. U većini slučajeva do trošenja nelepljive obloge dolazi usled pregrevanja, grebanja i/ili abrazivnog čišćenja.
U okviru usredsređenosti na kvalitet, Tefal/T-Fal je ustanovio pravilnik „Zdravlje i okolina” koji sadrži Eko-informacije o Tefal/T-Fal proizvodima sa nelepljivom oblogom. On garantuje odsustvo PFOA, olova i kadmijuma u Tefal/T-Fal nelepljivoj oblozi, kao i neškodljivost proizvoda sa nelepljivom oblogom, kako za korisnika, tako i za okolinu. Pomenute Eko-informacije bazirane su na analizama koje su dobijene u nezavisnim laboratorijama u mnogim zemljama (INERIS u Francuskoj, ASAHI GLASS FLUORPOLYMERS u Ujedinjenom Kraljevstvu, FABES Labs u Nemačkoj, MB Labs u Kanadi i SGS u Kini). Ova posvećenost se nalazi na Tefal/T-Fal veb-stranici, kao i na ambalaži kuhinjskog posuđa sa Tefal/T-Fal nelepljivom oblogom.
U ovom trenutku, vlada izvesna zabuna oko svojstava nelepljive obloge, koja se ponekad meša sa perfluorooktanskom kiselinom (PFOA). Međutim, Tefal/T-Fal nelepljiva obloga napravljena je od PTFE, što je skraćenica stručnog naziva za politetrafluoretilen. Neškodljivost ovog materijala potvrđena je od strane agencija za javno zdravlje u Evropi i SAD. PFOA i PTFE su dva sasvim različita elementa. Ukratko, posuđe sa Tefal/T-Fal nelepljivom oblogom sadrži PTFE, a ne PFOA. Uz to, pre više od dvadeset godina, Tefal/T-Fal se obavezao da neće koristiti olovo ili kadmijum prilikom izrade kuhinjskog posuđa, što je garancija neškodljivosti svih njihovih proizvoda.
PFOA je standardizovana engleska skraćenica za perfluorooktansku kiselinu. Na svakom završnom proizvodu, istaknuto je da Tefal/T-Fal garantuje odsustvo PFOA, olova i kadmijuma i da je Tefal/T-Fal nelepljiva obloga potpuno neškodljiva za okolinu i potrošače.
Nelepljiva obloga i emajl Tefal/T-Fal kuhinjskog posuđa ne sadrže kadmijum ili olovo. Već poslednjih 20 godina naše kuhinjsko posuđe se kreira i proizvodi bez olova i kadmijuma. Eko-informacije nalaze se na ambalaži svih proizvoda koji imaju Tefal/T-Fal nelepljivu oblogu.
Tefal/T-Fal nelepljiva obloga je tehnička obloga napravljena od polimera koji su poznati pod nazivom politetrafluortilen, odnosno PTFE. Upravo PTFE pruža karakteristike nelepljivosti kuhinjskom posuđu. Zdravstvene organizacije u Evropi i Sjedinjenim Američkim Državama (ANSES, EFSA, FDA) dokazale su da je PTFE inertna supstanca koja ne ulazi u hemijske reakcije sa hranom, vodom i domaćim proizvodima za čišćenje. Neškodljiva je čak i ukoliko se proguta. Iste organizacije za javno zdravlje potvrdile su neškodljivost PTFE obloge za upotrebu u kuhinjskom posuđu. Zapravo, PTFE je toliko bezbedna da se često upotrebljava u medicini na pejsmejkerima i cevčicama koje zamenjuju arterije. Koristi se za operacije na pacijentima koji boluju od ozbiljnih bubrežnih oboljenja. Takođe, zglobni delovi nekih proteza takođe su delimično presvučeni PTFE oblogom.
Brz način da proverite da li možete koristiti tiganje na indukcionoj ploči je test uz pomoć magneta. To je lako – ako se magnet zalepi za osnovu tiganja, to znači da možete da ga koristite na komercijalnoj indukcionoj ploči.
Teško je odrediti tačan broj godina jer životni vek zavisi od uslova i učestalosti korišćenja. Da biste produžili životni vek, trebalo bi da ga zaštitite od nepotrebnih visokih temperatura i da izbegavate zagrevanje ako nema vode unutra. Dovoljno je umereno do slabo zagrevanje. Nemojte da čuvate kuvanu hranu duži vremenski period (jedan dan ili duže).
Idite u odeljak „Dodaci“ na veb lokaciji da biste jednostavno pronašli sve što vam je potrebno za proizvod.
Pronađite detaljnije informacije u odeljku Garancija na Internet stranici.