TEFAL ADJUST GRILL TYPE 2182 SERIE 4

ADJUST GRILL TYPE 2182 SERIE 4
Uputstva i priručnik
Česta pitanja
Posuda za sok uvek treba da je ispunjena vodom (u zavisnosti od modela). Na ovaj način ćete omogućiti da sokovi i masnoća iscure u vodu i tako sprečiti pojavu dima i paljenja.
Tokom prve upotrebe pojaviće se malo dima. Ovo je uobičajeno i neće dugo trajati. Ukoliko dim ne nestane, proverite da li je ploča roštilja pravilno očišćena.
Ne, nikada nemojte stavljati foliju na roštilj– nije dozvoljeno pripremati hranu uvijenu u foliju.
Voda koju sipate u rezervoar napraviće hladnu zonu ispod površine za pripremu hrane. Ovde se taloži i zadržava sva masnoća. Na taj način, sprečićete da mast gori na vrućoj površini i izazove isparenja i požar.
Koristite samo drveni, plastični ili termoplastični kuhinjski pribor. Metalni kuhinjski pribor može da ošteti nelepljivu oblogu na roštilju.
Proizvodi se mogu potpuno rasklopiti radi lakšeg čišćenja. Rešetka, ploča roštilja i rezervoar za vodu mogu da se peru u mašini za pranje sudova. Nakon svake upotrebe treba obrisati kućište roštilja. Nikada ga ne uranjajte u vodu.
Nakon upotrebe, isključite roštilj i izvucite kabl iz napajanja. Sačekajte da se u potpunosti ohladi pre nego što započnete čišćenje. Rešetka, ručka i osnova mogu se prebrisati sunđerom i tečnošću za pranje sudova.
Ne treba čistiti grejni element. Ukoliko je zaista zaprljan, sačekajte da se aparat ohladi i prebrišite suvom krpom.
Ako se nalazite na vetrovitom mestu, površina za pripremu hrane se može ohladiti i grilovanje će potrajati duže.
Nakon što ste sledeli uputstva za aktiviranje aparata navedena u uputstvu za upotrebu, proverite da li utičnica radi tako što ćete povezati neki drugi aparat. Ako još uvek ne radi, nemojte rastavljati ili popravljati aparat samostalno i odnesite ga u ovlašćeni servis.
Nemojte koristiti aparat. Kako biste izbegli potencijalnu opasnost, odnesite aparat kod ovlašćenog servisera.
Vaš aparat sadrži vredne materijale koji se mogu obnoviti ili reciklirati. Odnesite ga u lokalni centar za prikupljanje otpada.
Idite u odeljak „Dodaci“ na veb lokaciji da biste jednostavno pronašli sve što vam je potrebno za proizvod.
Pronađite detaljnije informacije u odeljku Garancija na Internet stranici.