TEFAL Element Coffee Maker CM470810

Element Coffee Maker CM470810 Samo malo je potrebno da vaše jutro bude savršeno

Zahvaljujući novom aparatu za filter kafu Tefal Element, uživajte u kafi kao nikada ranije. Kapacitet od 1,25 L osigurava do 15 šoljica ukusne kafe, zahvaljujući odabiru ukusa i optimizovanom sistemu pripreme kafe. Funkcija protiv kapanja omogućava da se kafa može sipati dok je aparat još u ciklusu pripreme. Završna obrada od nerđajućeg čelika izgleda odlično u bilo kojoj kuhinji.

Oznaka: CM470810

C

Tefal Element aparat za filter kafu: Uživajte u kafi kao nikada ranije!

Zahvaljujući aparatu za filter kafu Tefal Element, uživajte u fantastičnoj degustaciji kafe kao nikada ranije.

Zahvaljujući kapacitetu od 1,25 L, moguće je pripremiti do 15 šoljica ukusne kafe.

Njegov optimizovani sistem mlevenja osigurava bolju koncentrisanost kafe i optimalno mlevenje, a odabir ukusa vam omogućava da izaberete jači ukus kafe.

Zakruženu sliku čine i funkcija automatskog isključivanja za dodatnu praktičnost i sistem za zaštitu od kapanja kako bi se služila kafa i tokom procesa pripreme.

Plus, završna obrada od nerđajućeg čelika aparata savršeno se uklapa u bilo koju kuhinju.

Osnovno
  • Dodatna aroma

    Oslobađa pravu suštinu kafe zahvaljujući odabiru ukusa i optimizovanom sistemu mlevenja 

  • 1,25 L kafe

    1,25 L kapacitet za pripremu do 15 šoljica kafe.

  • Optimizovan sistem pripreme

    Nova spiralna glava za bolju koncentrisanost i optimalnu pripremu kafe. 

  • Optimized brewing system

  • Pokretni, demontažni držač filtera

    Pokretni, demontažni držač filtera za jednostavnu upotrebu

  • Removable swivel filter holder

  • Sistem protiv kapanja

    Sipajte sebi šoljicu kafe dok je ciklus pripreme još u toku.

  • Serve while brewing

  • Automatsko isključivanje

    Funkcija održavanja toplote otprilike 30 minuta, sa automatskim isključivanjem.

  • 30-min keep-warm

  • 1.25 L capacity

Karakteristike
Broj šoljica 10-15  
Bokal Staklo  
Aroma kafe Odabir arome  
Trajni filter Ne  
Nivo vode Prozor  
O/I taster (Osvetljen/Neoosvetljen) Osvetljeno  
Funkcija održavanja toplote    
Automatsko isključivanje    
Prostor za kabl    
Maksimalna količina kafe 1.25  L
Pokretni držač filtera    
Demontažni držač filtera    
Kapanje kafe Sistem protiv kapanja  
Uputstva i priručnik
Česta pitanja
Nikada ne koristite bokal ili termo bokal u mikrotalasnoj pećnici, mašini za pranje sudova ili na grejnim pločama.
Možete da koristite papirni filter ili trajni filter (najlonski ili metalni). Ova dva tipa filtera se prodaju u prodavnicama.
Prvi put pokrenite aparat za filter kafu bez kafe i ispunite bokal vodom u celosti da biste ga isprali.
Grejna podloga služi da održava odgovarajuću temperaturu kafe dok je aparat za kafu uključen. Ova funkcija nije dostupna u aparatima za kafu koji se isporučuju sa izolovanim bokalom.
U zavisnosti od modela, filter možete kupiti u servisu za postprodajne usluge ili na veb-sajtu u rubrici Kupovina dodataka.
Naslage kamenca se prirodno formiraju u aparatu za kafu. Redovno uklanjanje kamenca štiti aparat za kafu i produžava mu radni vek. Takođe, pomaže u održavanju konstantnog kvaliteta kafe. Kamenca može trajno promeniti radne performanse aparata.
Koristite set za uklanjanje kamenca ili malo belog sirćeta:
1- Koristite malo sredstva za uklanjanje kamenca, rastvorenog u pola litra vode ili 25 cl belog sirćeta rastvorenog u pola litra vode.
2- Sipajte rastvor u rezervoar za vodu (bez kafe)


3- Pokrenite ciklus (bez kafe). Nakon 2 minuta, manuelno prekinite ciklus. Pustite aparat za kafu da miruje sat vremena


4- Ponovo uključite aparat za kafu kako biste završili ciklus


5- Da biste isprali aparat, pokrenite 2 ciklusa sa vodom, ali bez kafe


Ponovite ceo postupak uklanjanja kamenca, ukoliko je potrebno (1 do 5).
Učestalost čišćenja od kamenca zavisi od tvrdoće vode i od toga koliko često upotrebljavate aparat za kafu. Sledeće pojave ukazuju na to da su se u aparatu pojavile naslage kamenca: ciklus pripreme kafe traje duže, aparat proizvodi dosta pare, na kraju ciklusa je znatno bučniji ili prestaje sa radom u toku ciklusa. Ovo znači da su se u aparatu za kafu pojavile naslage kamenca. Kamenac treba da uklanjate svakih 20 do 40 ciklusa ili jednom mesečno, u zavisnosti od tvrdoće vode.
Termo bokale nikada nemojte stavljati u mašinu za pranje posuđa!
Plastični termo bokal bi trebalo isprati pod mlazom tople vode odmah nakon upotrebe.
Nikada nemojte čistiti bokal četkom za ribanje posuđa ili drugim predmetom jer bi to moglo da uzrokuje tanke pukotine i implodiranja stakla. Termo bokal od brušenog čelika možete bez problema da čistite četkom za ribanje posuđa ili sličnim predmetom, čak i iznutra.
Stakleni bokal za kafu i ležište za filter morate da perete u gornjoj polici mašine za sudove.
• Količina mlevene kafe je veoma važna. Preporučamo kašiku za doziranje kafe (7 grama) za veliku šolju.
• Vaša kafa je veoma sitno mlevena (način mlevenja "Espresso").
• Ako koristite trajni filter, nemojte uz njega koristiti i papirni filter.
• Određene vrste papirnog filtra (za postizanje kafe punog ukusa) mogu da produže vreme prolaska vode kroz filter i eventualno uzrokovati prelivanje.
U aparatu za kafu su se formirale naslage kamenca. Treba da uklonite kamenac.
U slučaju nestanka struje, možda ćete morati da ponovo pritisnete dugme za uključivanje/isključivanje.
Na modelima sa tajmerom, treba programirati sat.
Očistite ventil protiv kapljanja na držaču filtera pod mlazom vode, aktivirajte ga ručno.
Nakon što ste sledeli uputstva za aktiviranje aparata navedena u uputstvu za upotrebu, proverite da li utičnica radi tako što ćete povezati neki drugi aparat. Ako još uvek ne radi, nemojte rastavljati ili popravljati aparat samostalno i odnesite ga u ovlašćeni servis.
Nemojte koristiti aparat. Kako biste izbegli potencijalnu opasnost, odnesite aparat kod ovlašćenog servisera.
Ovo u potpunosti zavisi od ukusa: možete u supermarketu da kupite mlevenu kafu različitog ukusa i jačine za aparate za filter kafu, takođe, možete da sami sameljete kafu u zrnu ili možete kupiti kafu u zrnu i tražiti da vam u prodavnici samelju kafu da odgovara granulaciji filter kafe.
Mlevenu kafu uvek držite u hermetički zatvorenoj kutiji ili zatvorite ambalažu štipaljkom za kese. Držite kutiju u frižideru da biste produžili svežinu kafe.
Srednja do sitno mlevena kafa (nikako previše sitna). Jednostavno, možete samo da kažete espreso samlevena.
U unutrašnjim kolima se nakuplja kamenac, voda ne cirkuliše pravilno i njen tok je mnogo sporiji.
Garancija ne pokriva kvarove koji su nastali usled neredovnog uklanjanja kamenca.
Vaš aparat sadrži vredne materijale koji se mogu obnoviti ili reciklirati. Odnesite ga u lokalni centar za prikupljanje otpada.
Idite u odeljak „Dodaci“ na veb lokaciji da biste jednostavno pronašli sve što vam je potrebno za proizvod.
Pronađite detaljnije informacije u odeljku Garancija na Internet stranici.
Ako mislite da jedan deo nedostaje, pozovite Centar za potrošačke usluge, a mi ćemo vam pomoći da pronađete odgovarajuće rešenje.