Burger sa italijanskim ćuftama

Burger sa italijanskim ćuftama

Glavno jelo

  • 4

    Broj osoba

  • Pristupačno

    Cena

  • Jednostavno

    Težina pripreme

  • Vreme pripreme

  • Vreme pripreme

Sastojci

  • 1/2 šolje (125 ml) suvih prezli
  • 1/2 šolje (125 ml) rendanog parmezana
  • 1/4 šolje (50 ml) mleka
  • 1 kašika (15 ml) italijanske mešavine začina
  • 1/2 kašičice (2 ml) soli i bibera
  • 2 jaja
  • 3 češnja mlevenog belog luka
  • 150 g nemasne mlevene govedine, teletine i svinjetine
  • 4 italijanske kajzerice presečene na pola i tostirane
  • 1 šolja (250 ml) toplog marinara sosa
  • 1 šolja (250 ml) rendanog sira mocarela

Priprema

Sjedinite smesu od parmezana, mleka, italijanske mešavine začina, soli, bibera, jaja i belog luka. Dodajte komadiće mlevene govedine, teletine i svinjetine. Blago promešajte sve dok ne sjedinite sastojke. Napravite četiri jednake pljeskavice od smese.

Izaberite program „Burger“ i pritisnite „OK“. Nanesite malu količinu ulja za pečenje na ploče za pripremu hrane. Kada ljubičasta indikator lampica prestane da treperi, rasporedite pljeskavice na gril i zatvorite poklopac.

Pržite sve dok indikator lampica ne postane crvena. Pola marinara sosa razmažite ravnomerno na jednu polovinu kajzerice. Svaku polovinu prekrijte pljeskavicom. Preostali sos rasporedite preko pljeskavica i pospite sirom, preklopite drugom polovinom kajzerice.

Saveti: Dodajte sotirane pečurke, crni luk i ljute papričice da biste napravili pravi italijanski sendvič. Poslužite burgere uz obareni spanać kao prilog. Izostavite teletinu i svinjetinu i koristite samo govedinu za podjednako ukusan burger.

Tefal proizvodi koji su neophodni za pripremu recepta