TEFAL OPTIMO 19L CT OF444834

OPTIMO 19L CT OF444834 Rerna za jednostavnu svakodnevnu upotrebu!

Tefal Optimo 19L: najjednostavnija, najprilagodljivija rerna!

zahvaljujući svom rustičnom dizajnu, Optimo 19L je idealna, kompaktna rerna za svakodnevno kuvanje. Jednostavno izaberite željenu temperaturu, vreme i program pečenja i uživajte u svim svojim omiljenim jelima.

Optimo 19 L: kompaktna rerna koja priprema sve!

Zahvaljujući Optimo 19 L kompaktnoj rerni, pecite i podgrevajte sva svoja jela sa lakoćom.

Njen mehanički termostat koji je jednostavan za upotrebu, tajmer i podešavanja pojednostavljuju kuvanje, dok njenih 6 načina rada mogu pripremiti svaki recept: konvekcijsko, tradicionalno, gril, testo, bain marie i funkcija odmrzavanja.

Ova priča je zaokružena okretnom rešetkom i šest visina za pečenje, posudom za pečenje sa velikog kapaciteta, ali kompaktnog dizajna, savršena za svaku kuhinju.

Osnovno
  • Konvekcijska rerna za brzo i ravnomerno pečenje.

    6 načina pečenja, ova rerna priprema sve vrste jela!

     

    1. Konvekcija za piletinu, ribu ili za pripremu dva različita jela u isto vreme
    2. Tradicionalno za prženu slaninu ili govedinu
    3. Gril za kobasice, kotlete ili zapečeni krompir
    4. Testo za mafine, pite ili kolače
    5. Bain Marie za delikatne recepte poput krema od jaja ili patea
    6. Funckija protiv zamrzavanja

     

  • Easy-to-use mechanical functions:

    - Thermostat up to 240°C
    - Timer up to 120 min
    - 6-mode selector

  • 6 cooking modes to easily heat and reheat your dishes: convection, traditional, grill, pastry, bain-marie and defrost.

  • This 19 L convection oven fits in any type of kitchen.

  • Six different levels, a reversible grid and a baking tray included.

  • default

    Rerna jednostavna za korisnike

    Mehaničke funkcije jednostavne za korišćenje:

     

    -Termostat do 240°C

    -Tajmer do 120min

    -6 načina rada

  • default

    Više načina rada

    6 načina rada za jednostavno pečenje i podgrevanje vaših jela: konvekcijsko, tradicionalno, gril, testo, bain marie i odmrzavanje.

  • default

    Kompaktna veličina

    Ova 19 L konvekcijska rerna uklapa se u svaku kuhinju.

  • default

    Jednostavna za upotrebu

    Šest različitih nivoa, rešetka sa dva lica i posuda za pečenje uključeni.

Karakteristike
Snaga 1380  W
Snaga grila 740  W
Ukupni kapacitet 19  L
Tip zagrevanja Konvekcija  
Termostat    
Maximalna temeperatura 240  °C
Tajmer 120  min
Programi kuvanja 6 načina rada: konvekcijsko, tradicionalno, gril, testo, "bain marie", odmrzavanje  
Program kuvanja 1 Konvekcijsko  
Program kuvanja 2 Tradicionalno  
Program kuvanja 3 Gril  
Program kuvanja 4 Pečenje  
Program kuvanja 5 "Bain Marie"  
Program kuvanja 6 Odmrzavanje  
Dimenzije unutrašnje upotrebne površine (Š X D X V) 32.5x24.5x22.6  cm
Dodatak 1 Rešetka sa dva lica  
Dodatak 2 Posuda za kapanje  
Nalepnica za termoizolaciju    
Broj slojeva stakla na vratima 2  
Unutrašnjost od nelepljive obloge    
Boje Crna  
Garancija 2 godine  

Uputstva i priručnik
Česta pitanja
Pre prve upotrebe:
• Raspakujte aparat. Ambalaža se može reciklirati, ali je možete sačuvati jer ovo može biti korisno za transport rerne ili slanje u ovlašćeni servis.
• Stavite rernu na stabilnu površinu.
• Uklonite sve nalepnice i zaštite iz unutrašnjosti i spoljašnosti rerne.
• Uklonite sav pribor* iz rerne (rešetku, ražanj itd.).
• Očistite rernu i pribor vlažnom krpom. Osušite pažljivo.
• Zatvorite vrata držeći samo ručku.
• Odmotajte kabl za napajanje i uključite u uzemljenu utičnicu.
• Odaberite funkciju „Rerna”.
• Podesite termostat rerne na maksimalnu temperaturu.
• Podesite vreme 15-20 minuta.
Rerna počinje da radi. Može se pojaviti malo dima, ova pojava je normalna i nestaće upotrebom.
Vrata otvarajte i zatvarajte isključivo držeći za ručku.
• Za pečenje mesa i živine: koristite tacne sa visokim stranama (5 cm minimum) da sprečite da masnoća prska po zidovima rerne.
• Za peciva koristite tacne sa nelepljivom podlogom da bi vam bilo lakše da ih izvadite.
Da biste ispekli meso, ribu, gratinirana jela, sufle, peciva itd.:
• Postavite rešetku na željenu visinu.
• Postavite dugme za odabir funkcija na poziciju "Rerna".
• Stavite pleh sa hranom u rernu i zatvorite vrata.
• Podesite termostat na željenu temperaturu.
• Podesite tajmer.
Rerna greje i zaustavlja se automatski prema programiranom vremenu. Uvek imate mogućnost prekidanja kuvanja vraćanjem tajmera na nulu.
Zagrevanje pre pečenja nije neophodno (u zavisnosti od recepta). Temperatura vrata i zidova je visoka kada je rerna u funkciji. Imajte na umu, ne stavljajte posudu direktno na bazni element.
Za Roštilj i pečenje svih vaših priprema:
• Zagrejte rernu.
• Stavite tacnu ili meso što je bliže moguće roštilj elementu tako da hrana ne dodiruje element.
• Možete staviti u pleh ili posudu malo vode na bazni element, tako da možete da prikupite masnoću i sok iz hrane koju pripremate.
• Ostavite odškrinuta, priljubljena vrata (u zavisnosti od modela).
• Postavite dugme za odabir funkcije u "Roštilj" poziciju.
• Podesite potrebno vreme kuvanja i koristite tajmer.
Rerna počinje da radi. Meso je potrebno okrenuti na polovini vremena kuvanja (kobasice, svinjske šnicle, itd.).
Na kraju kuvanja, ako je isteklo vreme, rerna staje automatski, a ako ne, podesite tajmer na nulu.
Ne smete ni pod kojim uslovima stavljati neke materijale koji rizikuju topljenja ili požar u vašoj rerni.
Kod rerni sa ventilatorom, izbegavajte stakleno i zemljano posuđe. Koristite nižu temperaturu pečenja od preporučene i produžite vreme pečenja.
Ne, morate da aktivirate tajmer i podesite termostat kako bi se pećnica uključila.
Kuvanje možete zaustaviti u svakom trenutku time što ćete tajmer podesiti na nulu.
Pre bilo kakvog održavanja ili čišćenja: isključite aparat i ostavite rernu da se ohladi.
Jednostavno brisanje sunđerom je dovoljno da očistite spoljašnjost aparata.
Očistite vrata, farbane ili lakirane površine i providne delove vlažnim sunđerom i blagim deterdžentom.
Ne koristite abrazivna sredstva za čišćenje (naročito na bazi izbeljivača sa natrijumom), ili žice za ribanje.
Da bi se olakšalo čišćenje, vaša rerna je opremljena :
• Funkcijom samočišćenje zidova* posle kuvanja masne hrane. Uključite rernu dok je prazna, sa termostatom na maksimalnoj poziciji 10 minuta, sa zatvorenim vratima.
• Roštilj element može da se spusti ali ne i da se izvadi*.
• Glatka baza od emajla može da se podigne* (nije demontažna).
* U zavisnosti od modela
Za zalepljenu hranu, možete da koristite mekanu, neabrazivnu metalnu žicu. Nikada nemojte gurati elemente prilikom rukovanja.
Sva dodaci* (polica, fioka, rotacioni komplet) mogu da se peru vodom i deterdžentom ili u mašini za sudove.
Jeste,uobičajeno je da emituje malo dima i mirisa prvi put kada koristite aparat. Ova pojava će brzo nestati. Preporučujemo da prvi put uključite aparat kada je prazan (bez pribora): namestite termostat na max poziciju 15 do 20 minuta.
Ako se zapale neki delovi aparata nikada ne pokušavajte da ugasite vatru vodom. Ugasite plamen vlažnom krpom, prekrivajuću ceo uređaj. Isključite aparat i ne otvarajte vrata rerne.
1 - Vodite računa o preporučenom vremenu pečenja,2 - Koristite tamne metalne tepsije sa podesivom visinom i izbegavajte zemljane tepsije, kao i tepsije od terakote, porcelana ili stakla3 - Postavite policu u pravilan položaj: Na sredinu, u slučaju rerne sa ventilatorom i na dno, u slučaju konvekcijske rerne,4 - Ne koristite aluminijumsku foliju za kuvanje.
Elementi ne moraju da budu crveni dok greju. Zapravo, to da li će element postati crven zavisi od distribucije grejnih performansi i dužine elementa.
Ne. Rerna nije dizajnirana tako da bi mogla biti ugrađena u kuhinjsku jedinicu. Mora biti postavljena na stabilnu površinu koja može da izdrži temperature od najmanje 90 °C. Veoma je važno da se ostavi slobodnog mesta oko rerne a naročito na vrhu.
Režim za odleđivanje ubrzava vreme potrebno da se odledi hrana mešanjem vazduha unutar pećnice (nema faze zagrevanja tokom rada u režimu za odleđivanje).
Zeleno svetlo pokazuje da je dostignuta potrebna temperatura.
Crveno svetlo pokazuje da je uređaj uključen.
Vreme kuvanja navedeno u tabeli je informativnog karaktera. Može da varira u zavisnosti od kvaliteta sastojaka i posuda koje se koriste. Vreme kuvanja stoga treba prilagoditi u zavisnosti od hrane i posuda za kuvanje koje se koriste.
Gornji i donji elementi pećnice generišu toplotu. Ovakav tradicionalni način kuvanja pogodan je za kuvanje mesa, ribe i pudinga.
Gornji element pećnice generiše toplotu. Ovo se može upotrebiti za tradicionalni roštilj kao i za zapečena jela.
Toplota se generiše, a onda raspršuje ventilatorom koji se nalazi sa zadnje strane pećnice, čime se garantuje izuzetno ravnomerno kuvanje bilo gde u pećnici. Raspršivanje vazduha omogućuje da vaša hrana bude ravnomerno skuvana.
Gornji element pećnice generiše toplotu. Ražanj se okreće kako bi se meso bilo ravnomerno reš pečeno.
Turbo funkcija omogućuje vam da brzo spremite sva svoja jela. Toplota se generiše višim i nižim otporom, uz dodatak funkcije ventilatora.
Ova funkcija obuhvata zagrevanje uz pomoć ventilatora i niži otpor, čime se istovremeno omogućuje vrhunski jednako pečenje, sa hrskavom teksturom testa.
Vaš aparat sadrži vredne materijale koji se mogu obnoviti ili reciklirati. Odnesite ga u lokalni centar za prikupljanje otpada.
Idite u odeljak „Dodaci“ na veb lokaciji da biste jednostavno pronašli sve što vam je potrebno za proizvod.
Pronađite detaljnije informacije u odeljku Garancija na Internet stranici.